2009. március 12., csütörtök

lapszemle 2009.03.11.

Ellenzik az oktatók a Kölcsey-gimnázium feldarabolását
Szatmár - A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanárai nyílt levelet fogalmaztak tegnap, melyben közlik: tudomásul vették, hogy a tanintézményt májusig ki kell költöztetni a református egyház tulajdonába viszszakerült ingatlanból, azonban úgy vélik, a megoldás egy olyan intézmény ellehetetlenítésével járhat, amely „a szatmáriak akaratából ebben az épületben született és nőtt fel, nevét a közösség az épülettel azonosítja". Közlik ugyanakkor: nem találják elfogadhatónak a református egyház által javasolt megoldást, miszerint a költözni kényszerülő tanintézmény feldarabolva, három épületben folytassa működését.
http://www.kronika.ro/index.php?action=open&res=26765

A bentlakók is költöznek
Szatmár - Tegnap délelőtt többen is meghallgatást kértek Adrian Steftől, a Szatmár Megyei Tanács alelnökétől. A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium költözésével a Speciális Iskolában lakók sorsa is megpecsételődik, ugyanis ők ennek tulajdoníthatóan épület nélkül maradnak
http://hirlap.ro/mh/cikk.php?id=20729&apparition=2009-03-11

Milyen az igazi nő?
Kárpátalja - Március 7-én a beregszászi KRISZ-pontban került sor a 2009-es keresztyén lánykonferenciára. Idén nemcsak lányokat, fiatalasszonyokat és anyukákat is vártak erre az alkalomra. A konferencia résztvevői egy nappal a nemzetközi nőnap előtt a keresztyén nő jelleméről beszélgettek.
http://www.reformatus.com.ua/index.php?m=aktualitas&a=show&i=1300

Presbiteri konferencia Nagydobronyban
Kárpátalja - A presbiter hű szolga és példakép. Március 7-én Nagydobronyban tartották az Ungi Református Egyházmegye Presbiteri Szövetségének idei első konferenciáját. Az elnök (Misák Viktor) és az esperes (Balogh Attila) meghívására igen sokan eljöttek ezen a szombati napon, hogy Isten igéjének fényében világítsanak rá a presbiteri szolgálat lényegére és mikéntjére.
http://www.reformatus.com.ua/index.php?m=aktualitas&a=show&i=1272

Biserica Catolica dezaproba dezincriminarea prostitutiei si incestului
Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti dezaproba dezincriminarea prostitutiei si incestului in proiectul noului Cod Penal, considerand ca acest lucru reprezinta "un drum liber si justificabil spre dispretul si abuzul fata de fiinta umana", transmite Agerpres.
http://www.adevarul.ro/rss/articol/biserica-catolica-dezaproba-dezincriminarea-prostitutiei-si-incestului.html


Taguri: sex, scandal. Nepedepsirea incestului si prostitutiei inflameaza politicul
BOR considera legalizarea prostitutiei un act anticrestin si antiuman.
http://www.gardianul.ro/Taguri-sex,-scandal.-Nepedepsirea-incestului-si-prostitutiei-inflameaza-politicul-s131159.html


Patriarhia Romana pledeaza pentru mentinerea lui Dumnezeu la liceu
Trecerea religiei ca disciplina optionala e vazuta drept alternativa la reducerea orelor de istorie si dirigentie. Ministrul Ecaterina Andronescu ar scoate religia, dar se teme de Patriarhul Daniel.
http://www.gandul.info/scoala/patriarhia-romana-pledeaza-pentru-mentinerea-lui-dumnezeu-la-liceu.html?3934;4038071

Nincsenek megjegyzések: