2009. március 6., péntek

lapszemle 2009.03.06.

Épül a rogériuszi közösségi ház
Nagyvárad - Tavaly kezdődött el a nagyvárad-rogériuszi református templom mellett egy multifunkcionális közösségi központ építése. A munka állásáról Kerekes József parókus lelkészt faggattuk.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/epul-a-rogeriuszi-kozossegi-haz/cn/news-20090306-08395203

Szavalóverseny Batizon
Szatmár megye - A Batizi Református Egyházközség nemrég felhívást intézett a versszerető általános- és középiskolásokhoz: első alkalommal szervezik meg a Szilágyi Domokos Szavalóversenyt.
http://hirlap.ro/mh/cikk.php?id=20614&apparition=2009-03-06

A Kölcsey tovább harcol
Szatmár - A város nem tud biztosítani más épületet a Kölcsey Ferenc Főgimnázium számára – mondta Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere szerdán a tanintézményben tett látogatása alatt. Elek Imre, a főgimnázium igazgatója lapunknak elmondta, hogy a tantestület több mint kétórás tárgyalást folytatott a polgármesterrel, aki azt javasolta, hogy fogadják el a református egyház által felajánlott Speciális Iskola és a Református Gimnázium jelenlegi épületét.
http://hirlap.ro/mh/cikk.php?id=20607&apparition=2009-03-06

Jól haladnak a munkálatok
Szatmár - Tavaly ősszel kezdődött el a Kölcsey Ferenc Főgimnázium udvarán található hőközpont tornateremmé való átalakítása. Elek Imre igazgató szerint, május végére elkészülhet az új tornaterem.
http://www.szatmar.ro/Jol_haladnak_a_munkalatok/hirek/21078

Beiktatják az unitárius püspököt
Ezen a hétvégén iktatják be tisztségébe Bálint Benczédi Ferencet, az erdélyi unitárius egyház új püspökét is. Az unitárius egyház 31. lelkészi elöljárójának beiktató ünnepségére március 6-án, 11 órakor kerül sor a zsinat Kolozsvárra, a belvárosi unitárius templomba egybehívott ülésén.
http://www.kronika.ro/index.php?action=open&res=26664
 
 

Nincsenek megjegyzések: