2009. március 7., szombat

lapszemle 2009.03.07.

Egyetemes imahét Poklosteleken
Bihar megye - A poklosteleki református egyházközségben március 8-15. között egyetemes imahetet tartanak vendéglelkészek szolgálatával.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/54-2009-3-7/54-2.pdf

Bajban van az én iskolám
Szatmár - Bajban van az én iskolám. Önkéntes tollnokok, anonimitásba bújt acsarkodók ugatják egyre hangosabban. Régi diákjaink, akik még vissza-visszajárnak az alma materbe, nem értik azt, ami Szatmárnémetiben történik a Kölcseyvel. Szemrehányóan kérdezik, hogy iskolám tanárai miért nem szólalnak meg. Nyílt levél, röpirat vagy legalább egy segélykiáltás erejéig. Ugyan, ki hallaná meg, mondják a szkeptikusabbak. Talán odafenn szeret valaki még minket?
http://hirlap.ro/mh/cikk.php?id=20653&apparition=2009-03-07

Egyházaink hírei
Arad megye - Ökumenikus Női világ-imanap Nagyzerinden. Hollandok presbiter-felkészítője Feketegyarmaton, Borosjenőn és Pankotán. Imahét Szentleányfalván és Zimándközön.
http://www.nyugatijelen.com/hitelet/egyhazaink_hirei_50.php

Evangelizációs hét Pankotán
Arad megye - Tegnap délután a pankotai református gyülekezetben hollandiai házaspár tartott tanfolyamot a presbiterek részére. Ugyancsak a helybeli gyülekezetben vasárnaptól jövő vasárnapig evangelizációs hetet tartanak.
http://www.nyugatijelen.com/hitelet/evangelizacios_het_pankotan.php

A nemzetközi ProChrist evangelizáció Királyhelmecen
Felvidék - A Királyhelmeci Református Egyházközség, a helyi római és görög katolikus gyülekezetekkel karöltve, március 30. – április 6. között bekapcsolódik a nemzetközi ProChrist evangelizációba
http://www.felvidek.ma/index.php?option=com_content&task=view&id=12170&Itemid=50

Protest pe Dealul Mitropoliei fata pasapoartele biometrice
Peste 200 de persoane protesteaza, sambata, pe Dealul Mitropoliei, fata de introducerea pasapoartelor biometrice, sustinand ca prin introducerea acestor documente li se incalca libertatea de gandire si credinta, precum si libertatea de miscare
http://www.mediafax.ro/social/protest-pe-dealul-mitropoliei-fata-pasapoartele-biometrice.html?1688;4029477

Nincsenek megjegyzések: