2009. március 23., hétfő

lapszemle 2009.03.23.

"Kétszeresen imádkozik aki jól énekel"
Nagyvárad - A Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium negyedik alkalommal szervezte meg a zsoltár- és népdaléneklési versenyt az erdélyi és partiumi protestáns tanintézmények részvételével.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/ketszeresen-imadkozik-aki-jol-enekel/cn/news-20090322-03181970

A megújulás az Igével kezdődik
Nagyvárad - A várad-szőlősi református egyházközségnél imahetet tartottak március 16-22. között. A vasárnap délelőtti zároistentiszteleten dr. Hermán M. János lelkipásztor-előadótanácsos hirdette az igét.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/a-megujulas-az-igevel-kezdodik/cn/news-20090322-02364441

Hitüket erősítették a diákok
Szatmár megye - Kilencedik alkalommal szervezték az elmúlt hétvégén a vallás tantárgyversenyek megyei szakaszát, míg az országos ökumenikus megmérettetésre május 15-17. között kerül sor Besztercén.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/hituket-erositettek-a-diakok/cn/news-20090322-06415576

A békességet próbálták keresni
Szatmár - Tegnap, Nt. Tőkés László királyhágómelléki református püspök igehirdetése után fórumot tartottak a szatmárnémeti Láncos templomban a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, illetve a Református Gimnázium épületcseréjének, valamint a küszöbön álló átszervezéseknek az ügyében.
http://hirlap.ro/mh/cikk.php?id=21002&apparition=2009-03-23

Megbeszélés a Kölcsey Főgimnázium épületvisszaadási ügyében
Szatmár - Mielőtt elutazott volna Strasbourgba, Tőkés László rászánta a vasárnapot a Kölcsey Főgimnázium épületvisszaadási ügyének Szatmárnémetiben történő tisztázására.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/megbeszeles-a-kolcsey-fogimnazium-epuletvisszaadasi-ugyeben/cn/news-20090322-06455343
 
Jog és felelősség
Szatmár - Gondoltuk volna a rendszerváltáskor, hogy az ingatlanok visszaszolgáltatása nemcsak örömöt, de esetenként sok bosszúságot is okoz? Szatmárnémeti ötvenezres magyarságának hangulatát egy ideje a Kölcsey Főgimnázium épülete körüli perpatvar cukkolja.
http://umsz.manna.ro/index.php?menu_id=2107&cikk=90479

Egyházaink hírei
Arad megye - Temes megye
http://www.nyugatijelen.com/hitelet/egyhazaink_hirei_52.php
 
Énekkarok-találkozója
Kárpátalja - Az Ungvári Református Gyülekezet szeretettel meghív minden érdeklődőt az összkárpátaljai református énekkarok-találkozójára, amely 2009. május 2-án, 10 órakor (k.e.) kerül megnyitásra.
http://www.reformatus.com.ua/index.php?m=aktualitas&a=show&i=1343

Megemlékezés a beregszászi református gyülekezetben
Kárpátalja - A Beregszászi Református Egyház gyülekezeti termében az ifisek színjátszó csoportja Gál Natália, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház tagja és Maksai Attila beregszászi segédlelkész vezetésével idézték a márciusi ifjak emlékét, s tolmácsolták az 1848-s forradalom és szabadságharc üzenetét.
http://www.karpatinfo.net/article88223.html

Rendhagyó csendesdélután Gáton
Kárpátalja - Ünnepélyes hangulatú megemlékezésre került sor március 15-én Gáton a falu iskolájának éttermében. A község református gyülekezete ezen a napon tartotta a már több éve megrendezésre kerülő csendesdélutánját, melyet a márciusi ifjak emléke előtt való tisztelgéssel egészítettek ki.
http://www.karpatinfo.net/article88212.html
 
COMUNICAT DE PRESA
Dezincriminarea prostitutiei si a incestului degradeaza si umileste demnitatea persoanei si a familiei
http://www.basilica.ro/ro/comunicate/comunicat_de_presa_idezincriminarea_prostitutiei_si_a_incestului_degradeaza_si_umileste_demnitatea_persoanei_si_a_familieii.html
 
 

Nincsenek megjegyzések: