2009. március 23., hétfő

lapszemle 2009.03.23.b.

Tőkés: békés megoldásra van szükség
Szatmár - A Kölcsey Ferenc Főgimnázium sajtóban megjelent, elköltöztetésükkel kapcsolatos, nyílt levelére reagálva vitafórumot szervezett a Református Egyházközség. Az eseményen Tőkés László püspök is jelen volt, aki hangsúlyozta:fontos, hogy a Református Gimnázium visszakapja az épületet, s nem értik a Református Egyház elleni támadást, hiszen a visszaigényléskor kompromisszumos megoldást kínáltak.
http://www.szatmar.ro/Tokes_bekes_megoldasra_van_szukseg/hirek/21465

Kölcseys tanárok nyilatkozata
Szatmár - A Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanári kara tiltakozik a tények azon tendenciózus beállítása ellen, miszerint a vasárnapi Láncos templombeli megbeszélésen gőgből vagy rosszindulatból, esetleg érdektelenségből nem vett részt.
http://www.szatmar.ro/Kolcseys_tanarok_nyilatkozata/hirek/21486
 
A Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanári karának Nyilatkozata
Szatmár - A Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanári kara tiltakozik a tények azon tendenciózus beállítása ellen, miszerint a vasárnapi Láncos templombeli megbeszélésen gőgből vagy rosszindulatból, esetleg érdektelenségből nem vett részt.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/a-kolcsey-ferenc-fogimnazium-tanari-karanak-nyilatkozata/cn/news-20090323-04404053

Presbiterek közgyûlése
Nagyvárad - A Királyhágómelléki Református Egyházkerület Presbiteri Szövetsége szombaton tartotta idei közgyûlését a váradvelencei Agnulli Dei Egyházi Szociális Központban.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/67-2009-3-23/67-6.pdf

Dalos kedvvel versenyeztek
Nagyvárad - Negyedik alkalommal szervezte meg a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium az Énekeljetek új éneket! elnevezésû népdal- és zsoltáréneklõ vetélkedõt, amelyen erdélyi és partiumi protestáns tanintézetek diákjai mérték össze tudásukat, felkészültségüket, tehetségüket. A verseny lényege: csiszolni a fiatalok zenei ízlését, tudatosítani bennük, hogy fontos megõrizni hagyományainkat, a magyar népdalkincset.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/67-2009-3-23/67-6.pdf (uo.)

Legyünk egységgé, bízzunk, és Isten megsegít
Nagyvárad - A Nagyvárad-Szõllõsi Református Egyházközség múlt héten tartotta idei egyetemes imahetét. Szombaton a magyarországi Bihari Egyházmegyébe tartozó Nagyrábé parókus lelkésze, Michels Richard Tibor érkezett szintén lelkész feleségével, Szilviával a váradi gyülekezetbe.
 
A pankotai apátság napja
Arad megye - A középkori szerzetesség legrégebbik rendje a bencéseké volt, a rendet a nursiai származású, 480 táján született Szent Benedek alapította, akit tulajdonképpen az egész nyugati szerzetesség atyjának neveznek.
 
 

Nincsenek megjegyzések: