2009. március 2., hétfő

lapszemle 2009.03.02.

Cigányszármazású vendéglelkésszel zárult az imahét Olasziban
Nagyvárad - Számos példával igazolta a váradolaszi imahét záróakkordján a meghívott lelkipásztor, hogy még hívõ keresztények között is tapasztalható az elõítéletesség. TÓTH JÓZSEF cigány eredetét összeegyeztette a magyarságával és a vallásosságával, valamint az egyház közösségében látja népe felemelkedésének zálogát.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/49-2009-3-2/49-7.pdf

Költözés, de csak egyszerre
Szatmár - "Ne hagyjátok a templomot,/ A templomot s az iskolát!". Reményik Sándor idézetét választva mottóul nyílt levelet intézett a Kölcsey Ferenc Főgimnázium Ft. Nm. Tőkés László püspök számára
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/koltozes-de-csak-egyszerre/cn/news-20090302-01375092

Kórustalálkozó a Székesegyházban
Szatmár - Húsz hazai és két magyarországi kórus részvételével tartották szombaton az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, a Szatmári Római Katolikus Székesegyház Kórusa és a Romániai Magyar Dalosszövetség tizenhetedik ökumenikus kórustalálkozóját. A seregszemlét idén a Kazinczy Ferenc születésének 250. évfordulója alkalmából meghirdetett Magyar Nyelv Éve jegyében szervezték.
http://hirlap.ro/mh/cikk.php?id=20530&apparition=2009-03-02

Preot greco-catolic: Ortodocsii sunt "ca talibanii care distrug si omoara in numele lui Allah"
Preotul greco-catolic al unei localitati muresene, Zaharie Farcas, i-a comparat, vineri, pe reprezentantii Bisericii Ortodoxe cu "talibanii care, in numele lui Allah si al Coranului, distrug si omoara pe altii", el reclamand refuzul ortodocsilor de a retroceda acestui cult o biserica.
http://www.mediafax.ro/social/preot-greco-catolic-ortodocsii-sunt-ca-talibanii-care-distrug-si-omoara-in-numele-lui-allah.html?1688;4005036


Nincsenek megjegyzések: