2009. március 8., vasárnap

lapszemle 2009.03.08.

Kiállítás, szimpózium és könyvbemutató
Nagyvárad - Melanchton Fülöp munkásságáról szóló kiállítás színhelye volt szombaton a Királyhágómelléki Református Egyházkerület székhelye. Ezt szimpózium követte, ezen belül könyvbemutató zajlott.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/kiallitas-szimpozium-es-konyvbemutato/cn/news-20090308-03513208

Püspökszentelés Váradon: Erősítsd hitünket!
Nagyvárad - Fidem conforta!, azaz Erősítsd hitünket!- ez a püspöki jelmondata Böcskei Lászlónak, a váradi római-katolikus egyházmegye 82. főpásztorának. A beiktatási ceremóniára szombaton került sor a székesegyházi Bazilikában.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/puspokszenteles-varadon-erositsd-hitunket/cn/news-20090307-06480929

Terapia credintei. Rugaciunile ne fac mai sanatosi?
Oamenii care merg regulat la biserica risca mai putin sa moara decat cei care nu o fac deloc. Pe de alta parte, credinta si rugaciunea activeaza unele regiuni spirituale ale creierului ce ofera senzatia de sanatate, mana in mana cu efectul de placebo.
http://www.cotidianul.ro/terapia_credintei_rugaciunile_ne_fac_mai_sanatosi-75646.html

Viitorul Cod penal nu mai pedepseste incestul si prostitutia
Viitorul Cod penal, in forma in care este el redactat si in care va fi adoptat de Parlament sau asumat prin raspunderea Guvernului, nu mai pedepseste incestul si prostitutia, asa cum sunt acestea pedepsite in actualul cod. Astfel, actele sexuale dintre doua persoane inrudite direct, cu varste de peste 18 ani si infaptuite prin consimtamantul amandurora nu mai sunt considerate infractiuni. Prostitutia poate fi practicata de femei ca mijloc de subzistenta in cazul in care acestea nu sunt constranse.
http://www.gardianul.ro/Viitorul-Cod-penal-nu-mai-pedepseste-incestul-si-prostitutia-s130974.html


Nincsenek megjegyzések: