2009. június 1., hétfő

Milliókat osztott szét a hívek között egy templom

Deluxe magazin

Hit ösztönző csomagnak nevezi egy Alabama állambeli templom papja azt a gesztust, hogy a napokban a gyülekezet tagjai között 50 ezer dollárt (10 millió forint) osztottak szét. A Malbisban található templom vezetőségének azonban voltak kikötései is.

Összesen 50 ezer dollárt, vagyis több mint tízmillió forintot osztott szét a gyülekezet 2000 tagja között az Egyesült Államokban, Alabama államban egy templom vezetősége.

Az illetékesek úgy nevezeték a kezdeményezést, mint a "hitet ösztönző csomagot". A Malbisban található templom vezetőségének egyetlen kérése volt az emberek felé: ne költsék magukra vagy a családtagjaikra, illetve az egyháznak se térítsék vissza.

http://www.deluxe.hu/kepek/cikk_kep/1243513018taylorfam_468.jpg
Trey Taylor, a pénzosztogatás ötletgazdája családjával

Az ötletgazda Trey Taylor, az egyik pap volt, aki kreatívan próbálja megközelíteni a vallást, és a nehéz gazdasági helyzetben így próbál segíteni a rászorulókon. A férfi elmondta: minden egyes hívő hazavihetett egy pénzt tartalmazó borítékot. Volt, aki 20 (négyezer forint), és volt aki 100 dollárt (20 ezer forint) kapott.

Manhattanben viszont nem örültek túlzottan a Harlem's Riverside templom hívei. Tőlük egyre több pénzt vártak el az egyházközösség vezetői, ugyanis kiderült, hogy új lelkészük éves összjövedelme 600 ezer dollár (134 millió forint) lesz.

A 21 emeletes templom hívei a New York Times szerint a manhattani legfelsőbb bírósághoz fordultak, hogy megállítsák Brad Braxtont, aki április végén foglalhatná el pozícióját. Ellenzői szerint a leendő pap kompenzációs csomagja túl költséges, különös tekintettel a gazdasági válságra.


Nincsenek megjegyzések: