2009. február 26., csütörtök

lapszemle 2009.02.26.

Vendéglelkészek szolgáltak az evangelizációs imahéten
Nagyvárad - Az önazonosság megtalálására bíztatott Dr. Donald Patton, az Írországi Presbiteriánus Egyház moderátora a Lorántffy Zsuzsanna Egyházközpontban tartott igehirdetésben.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/vendeglelkeszek-szolgaltak-az-evangelizacios-imaheten/cn/news-20090226-10211006

Magyarországi lelkészek Nagyvárad-Olasziban
Nagyvárad - Böjtfõre készülve a hét minden napján délután 5 órától bûnbánati istentisztelet színhelye az Olaszi Református Egyházközség. Ekkor a gyülekezet imaheti alkalmait is megtartja.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/46-2009-2-26/46-2.pdf

Nagyváradi Nyilatkozat a kommunizmusról
Nagyvárad - A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából szerdán fórumot szerveztek a Királyhágómelléki Református Egyházkerület székházában. A résztvevők nyilatkozatot fogadtak el.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/nagyvaradi-nyilatkozat-a-kommunizmusrol/cn/news-20090226-12065109

Sfantul Sinod solicita alternativa la pasapoartele biometrice
In sedinta de lucru din ziua de miercuri, 25 februarie 2009, Sfantul Sinod a adoptat, in unanimitate, hotararea nr. 638/2009 in legatura cu problema noilor pasapoarte electronice care includ date biometrice:
http://www.basilica.ro/ro/stiri/sfantul_sinod_solicita_alternativa_la_pasapoartele_biometrice.html

Problema cipurilor biometrice se va transa la Senat. Sfantul Sinod ar putea lasa credinciosii sa aleaga singuri tipul de pasaport
Ieri au inceput la Bucuresti lucrarile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane care, printre alte probleme, va dezbate si mult-discutata chestiune a pasapoartelor biometrice, urmand sa se dea publicitatii un punct de vedere oficial, pe baza informatiilor primite de la Ministerul Administratiei si Internelor.
http://www.gardianul.ro/Problema-cipurilor-biometrice-se-va-transa-la-Senat.-Sfantul-Sinod-ar-putea-lasa-credinciosii-sa-aleaga-singuri-tipul-de-pasaport--s130424.html

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei isi face pasaport biometric
Parintele Constantin Stoica a anuntat joi ca va printre primii care isi va face pasaport biometric pentru a demonstra ca acestea nu reprezinta nici un pericol.
http://cotidianul.ro/purtatorul_de_cuvant_al_patriarhiei_isi_face_pasaport_biometric-74790.html

Patriarhia: 666 e un numar ca oricare altul
Numarul Satanei care i-a ingrozit pe senatori pare sa nu starneasca prea mari emotii la Patriarhie, acolo unde purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, parintele Constantin Stoica, a declarat ca 666 "este un numar ca oricare altul".
http://cotidianul.ro/patriarhia_666_e_un_numar_ca_oricare_altul-74698.html

Numarul Fiarei in pasaportul biometric: preotii rad, senatorii se sperie
Senatorii au blocat ieri ordonanta privind pasapoartele biometrice speriati de faptul ca cipurile acestora contin maleficul numar 666. Primii care au ras de alesi au fost preotii.
http://cotidianul.ro/numarul_fiarei_in_pasaportul_biometric_preotii_rad_senatorii_se_sperie-74697.html

BOR intra cu pasapoartele biometrice in Sinod
De-a lungul a doua zile, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe dezbate controversatul subiect al pasapoartelor biometrice si relatia cu Biserica Greco-Catolica.
http://cotidianul.ro/bor_intra_cu_pasapoartele_biometrice_in_sinod-74602.html
 
 
 

Nincsenek megjegyzések: