2009. február 3., kedd

lapszemle 2009.02.03.

Ökumenikus imahét
Szatmár megye - A börvelyi református egyház erre a hétre Ökumenikus Imahetet hirdetett, adta hírül Pályi Kiss Zsigmond lelkipásztor.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/okumenikus-imahet/cn/news-20090202-06291132

Vigyázzatok és imádkozzatok!
Bihar megye - Befejeződött az imahét Mihályfalván. A zimankós idõ ellenére sokan eljöttek az istenházába meghallgatni Szabadi Árpádot, a Hajdúvidéki Református Egyházmegye esperesét, a balmazújvárosi gyülekezet lelkipásztorát.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/26-2009-2-3/26-5.pdf

Szalóka–Lónya gyülekezeti barátkozó
Kárpátalja - Távoli szomszédok. Az ungvári járási Szalóka és a magyarországi Lónya évszázadokon keresztül mint két szomszédos település fejlődött a Tisza jobb partján.
http://www.reformatus.com.ua/index.php?m=aktualitas&a=show&i=1118

Léviták szolgálatra készen
Kárpátalja - A gyümölcs beérik. A Kárpátaljai Református Egyházban folyó sokrétű munkán a megújulás szándéka tükröződik. Mind több olyan alkalmat szerveznek, melyek a fejlődést, a lelki épülést szolgálják. A KRE fontos kérdésnek tartja a munkatársképzést, melybe beletartozik a léviták képzése is. Január 9-én hét fiatalember tette le sikeresen a lévitaképzés záróvizsgáit.
http://www.reformatus.com.ua/index.php?m=aktualitas&a=show&i=1119
 

Comunicat al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei cu privire la pasapoartele biometrice

Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, luand act de discutiile publice cu privire la introducerea pasapoartele biometrice, face un apel catre clericii si credinciosii sai de a aborda cu discernamant, rabdare si pace sufleteasca aceasta situatie.
http://www.basilica.ro/ro/stiri/comunicat_al_mitropoliei_moldovei_si_bucovinei_cu_privire_la_pasapoartele_biometrice.html

 

 

Nincsenek megjegyzések: