2009. február 11., szerda

lapszemle 2009.02.11.

Szemünk a szórványon
Vetési László református lelkész, szórványügyi szakértő már a kilencvenes évek második felében hangsúlyozta, a székelyföldi, tömbben élő magyaroknak figyelniük kellene szórványvidéki, sokszor nyelvi szempontból reménytelen helyzetben élő nemzettársaikra.
http://erdely.ma/publicisztika.php?id=48049
 
Református Távirati Iroda?
Bűn nem felhasználni a mai technikát, a világot egyháziasítani kell, itt az ideje, hogy az egyház lépjen ezen a téren, mondta Csűry István Királyhágómellék helyettes püspöke Miskolcon.
http://reformatus.hu/folytat_hirek.php?cikk=1234296502

Bemutatkoztak az egyházkerületi és országos médiumok Miskolcon
Csaknem negyven Kárpát-medencei református újságíró látogatott el arra a konferenciára, amelynek a Tiszáninneni Református Egyházkerület ad otthont kedden és szerdán. A tanácskozáson a bemutatkozás mellett terveikről is beszéltek az internetes és nyomtatott sajtó, valamint a rádió munkatársai.
http://reformatus.hu/folytat_hirek.php?cikk=1234290123

Pasapoartele biometrice, avizate de comisia de aparare din Camera
Deputatii din comisia pentru aparare au avizat favorabil, marti, ordonanta privind introducerea pasapoartelor biometrice, deputatul PSD Georgian Pop fiind impotriva, pe motiv ca datele personale de pe cipul pe care il contin pot fi modificate de hackeri.
http://www.mediafax.ro/social/pasapoartele-biometrice-avizate-de-comisia-de-aparare-din-camera.html?1688;3891638

Rugaciuni, previziuni fataliste, fete bisericesti-la procesul privind pasapoartele biometrice
O adunatura pestrita formata din tineri barbosi cu haine de piele, batrane cu icoane, preoti si maici a cerut cu fervoare de rugaciune judecatorului Curtii de Apel Bucuresti sa le fie respectat dreptul constitutional la religie, sa nu le fie transformat numele primit la botez, intr-o cifra.
http://www.gandul.info/actualitatea/rugaciuni-previziuni-fataliste-fete-bisericesti-la-procesul-privind-pasapoartele-biometrice.html?3927;3897394

Criza economica loveste si in cultele religioase
Atat biserica ortodoxa, cat si cea catolica se confrunta cu scaderea veniturilor colectate din donatii.
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/839291/Criza-economica-loveste-si-in-cultele-religioase/
 
 

Nincsenek megjegyzések: