2009. február 23., hétfő

lapszemle 2009.02.23.

Egyedi farsang volt a Lorántffyban
Nagyvárad - Jól sikerült a csütörtök délután megtartott farsang a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban. A gimi névadójának napján a tanintézet tornatermét megtöltötték a tanárok és diákok, mindannyian jól szórakoztak az ötletesen összeállított produkciókon.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/42-2009-2-22/42-5.pdf

Zsuzsanna-bál a szépség és az elegancia jegyében
Nagyvárad - Mint minden esztendõben, idén is megtartották a hagyományos Zsuzsanna-bált a nagyváradi református püspöki palota dísztermében. A Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) védnöksége alatt megrendezett színvonalas, polgári ünnepségen szép számmal jelentek meg városunk ismert közéleti és egyházi személyiségei.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/43-2009-2-23/43-9.pdf
http://erdely.ma/mozaik.php?id=48527

Elindulni a boldogság útján
Nagyvárad - Vasárnap délelőtt a várad-velencei református templomban a közelmúltban érkezett új segédlelkész, Zabán Bálint Károly hirdette Isten igéjét, az Ésaiás próféta könyvéből vett részlet alapján.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/elindulni-a-boldogsag-utjan/cn/news-20090223-10384720

Elfogadták az RMDSZ módosító indítványát
Szatmár megye - Az RMDSZ módosító indítványának eredményeképpen, a kormány 2009-es költségvetésében elkülönített egy összeget az Ákosi, és a Börvelyi Református Templomok, illetve a Nagykárolyi Kalazanci Szent József Katolikus plébánia felújítására.
http://www.szatmar.ro/Elfogadtak_az_RMDSZ_modosito_inditvanyat/hirek/20862

Közösen fogják használni a Kölcsey épületét
Szatmár - Régóta húzódik a Kölcsey Ferenc Főgimnázium jelenlegi épületének ügye, hiszen az épületet a Református Egyház visszaigényelte, és visszakapta, ugyanúgy ahogy a Speciális iskola épületét és az egykori Zene és Képzőművészeti Líceum két épületét is.
http://www.szatmar.ro/Kozosen_fogjak_hasznalni_a_Kolcsey_epuletet/hirek/20859
 
Csendesnap az Ungi Egyházmegyében
Kárpátalja - Kiskörzeti csendesnapra került sor február 22-én Ungtarnócon, ahová a környező településekből érkeztek a gyülekezetek tagjai.
http://www.reformatus.com.ua/index.php?m=aktualitas&a=show&i=1206

Bibliahét Fornoson
Kárpátalja - Isten kegyelméből immár második esztendeje kerül sor gyülekezetünkben bibliatanulmányozó hétre. Idén január 12–16. között került megrendezésre. Hálát adok Istennek, hogy adott vágyakozó szívű embereket, akik estéről estére megtöltötték a gyülekezeti termet. Minden alkalommal telt ház volt.
http://www.reformatus.com.ua/index.php?m=aktualitas&a=show&i=1207

Presbiteri csendeshét Tivadarfalván
Kárpátalja - A világ reformátusságának körében a 2009-es esztendő, Kálvin János reformátor születésének 500. évfordulójára emlékezve, a Kálvin-emlékév jegyében telik. Így kerülhetett sor arra, hogy 2009. január 27–30. között Máramaros-Ugocsa Egyházmegye gyülekezeteinek presbiterei és lelkipásztorai csendeshéten vehettek részt Tivadarfalván, amely alkalom Mit üzen Kálvin a XXI. században? címet kapta.
http://www.reformatus.com.ua/index.php?m=aktualitas&a=show&i=1208
 
 
 

Nincsenek megjegyzések: