2009. február 9., hétfő

lapszemle 2009.02.09.

Filozófiai est
Bihar megye - A Partiumi Keresztyén Egyetem filozófia tanszéke által szervezett "Filozófiai esték" sorozat újabb alkalmára február 12., délután 18 órakor kerül sor, melyen dr. Gorun Gheorghe történész, egyetemi professzor, illetve nagytiszteletű Pásztori Kupán Gerő teológus urak fognak előadást tartani - Keresztény Európa?- címmel.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/filozofiai-est/cn/news-20090209-01022359

Tanulj Debrecenben! - interjú Fazakas Sándorral, a DRHE rektorával
Sokoldalú lelkészek és teológiai ismeretekkel rendelkező értelmiség képzése a Debreceni Hittudományi Egyetemen. A képzési kínálatról és a debreceni képzés sajátosságairól kérdeztük Dr. Fazakas Sándort, az egyetem rektorát.
http://reformatus.hu/folytat_hirek.php?cikk=1233912146

Cand «deschiderea cartii» se transforma din taina in sarlatanie
"Deschiderea cartii" este o practica legata de savarsirea Sfantului Maslu. Asa cum spune pr.prof. Necula, "in randuiala acestei Taine, dupa ultima rugaciune si ungere, se prescrie ca preotul care conduce soborul sa ia Sfanta Evanghelie, sa o dea bolnavului sa o sarute si sa o deschida. Preotii slujitori o tin deschisa deasupra capului celui bolnav, iar protosul (primul intre preotii soborului) rosteste rugaciunea a opta, dupa care se face miruirea, adica ungerea cu ulei sfant."
http://www.gardianul.ro/index.php?pag=nw&id=129146&catid=22&p=cand-deschiderea-cartii-se-transforma-din-taina-in-sarlatanie.html

S-a spanzurat in biserica, chiar langa icoane!
Descoperire ingrozitoare in Cluj Napoca, unde paznicul unei biserici din oras a fost gasit mort chiar in lacasul de cult unde lucra de mai bine de un an si jumatate.
http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/s-a-spanzurat-in-biserica-chiar-langa-icoane.html

Croatii, platiti ca sa isi boteze copiii cu nume traditionale
Preocupat de soarta natiunii croate, un preot catolic a decis sa dea o recompensa in bani parintilor care le dau copiilor lor prenume traditionale, anunta AFP.
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/838447/Croatii-platiti-ca-sa-isi-boteze-copiii-cu-nume-traditionale/
 
 
 

Nincsenek megjegyzések: