2009. február 24., kedd

lapszemle 2009.02.24.

Költözik a Kölcsey egy része
Szatmár - A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal sajtóközleményben megerősítette azt, hogy a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumnak mégiscsak költöznie kell a jelenlegi épületből, ugyanis a református egyház igényt tart arra.
http://hirlap.ro/mh/cikk.php?id=20408&apparition=2009-02-24

Halmi: ökumenikus kápolnaszentelés
Szatmár megye - Vasárnap délután szentelték fel a belső felújításon átesett római katolikus temetői kápolnát Halmiban: az egyházközség szeretetvendégséggel köszönte meg az önkéntes munkát.
http://hirlap.ro/mh/cikk.php?id=20392&apparition=2009-02-24

Evangelizáció Váradolasziban
Nagyvárad - Böjtfõre készülve a hét minden napján délután 5 órától bûnbánati istentisztelet színhelye az Olaszi Református Egyházközség. Ekkor a gyülekezet imaheti alkalmait is megtartja. A Presbitérium döntése értelmében, a szétszakított történelmi Bihari Református Egyházmegye Magyarországon rekedt részébõl hívtak meg lelkipásztorokat erre az alkalomra, akik hirdetik Istennek Igéjét a nagyhéten.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/44-2009-2-24/44-2.pdf

Tizenöt éves az érmihályfalvi Szenczi Molnár Albert énekkar
Bihar megye - A vasárnap délelõtti istentisztelet keretén belül ünnepelte a mihályfalvi református gyülekezet a Szenczi Molnár Albert Énekkar fennállásának 15. évfordulóját.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/44-2009-2-24/44-6.pdf

Szórakozva segíteni - a megmaradásáért küzdő kárpátaljai iskolákat támogatta a II. Református Jótkékonysági Bál
Kárpátalja - Szórakozva segíteni. A segítségnyújtás, és a közösségépítés volt az elsődleges célja a II. Református Jótékonysági Bálnak, amelyet Debrecenben rendeztek a hétvégén. A bál bevételét a kárpátaljai református iskoláknak juttatja el a Magyar Református Szeretetszolgálat. A Kölcsey Központban mintegy háromszázan báloztak.
http://www.reformatus.com.ua/index.php?m=aktualitas&a=show&i=1209
 
 

Nincsenek megjegyzések: