2009. február 22., vasárnap

lapszemle 2009.02.21.

KREK–vezetők és polgármesterek találkozója
Bihar megye – Rendszeresíti a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) a találkozókat a Bihar megyei magyarok lakta települések polgármestereivel. Ennek első „állomása" volt a pénteki eszmecsere.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/krekvezetok-es-polgarmesterek-talalkozoja/cn/news-20090220-07274288

A szó hitelét a cselekedetek adják
Nagyvárad - Péntek este jótékonysági célú Zsuzsanna-bált szerveztek a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) dísztermében. Az élesdi refermátus gyermekotthon fenntartására gyűjtöttek.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/a-szo-hitelet-a-cselekedetek-adjak/cn/news-20090221-10032529

Megegyeztek: nem költözik a Kölcsey
Szatmár - Ha nem is végérvényesen, de rövid távon megoldódott a Kölcsey Ferenc Főgimnázium sorsa – mondta el lapunknak Kónya László főtanfelügyelő–helyettes. Több ideje megkezdődtek az egyeztetések a református egyháznak visszautalt ingatlanokkal kapcsolatban, ugyanis a Speciális Iskola mellett, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumnak is költöznie kellett volna mostani épületéből.
http://hirlap.ro/mh/cikk.php?id=20357&apparition=2009-02-21

Jótékonysági bál a kárpátaljai líceumokért
Kárpátalja - Megmaradásukért küzdő kárpátaljai református gimnáziumokat kíván támogatni idén a Tiszántúli Református Egyházkerület jótékonysági rendezvénye. A február 20-i debreceni bál bevételét a Nagyberegi, a Nagydobronyi, a Tiszapéterfalvai és a Técsői Református Líceum számlájára utalják. Az intézmények (a técsői kivételével) jelenleg állami támogatás nélkül működnek.
http://www.karpatinfo.net/article86528.html

Primul preot tigan si-a pus patrafirul si isi incepe cariera in Ferentari
Daniel Ganga este primul preot de etnie roma recunoscut ca atare de catre Biserica Ortodoxa Romana. A fost hirotonit vineri, 20 februarie 2009, la exact 153 de ani de la emiterea ultimului act dintr-o serie de legi ce au pus capat robiei.
http://cotidianul.ro/primul_preot_tigan_si_a_pus_patrafirul_si_isi_incepe_cariera_in_ferentari-74228.html

 

 

1 megjegyzés:

messianic.hungary írta...

http://www.tzaddik.extra.hu/konyv.html