2011. március 15., kedd

Youtube és Facebook II. János Pál pápának

"Youtube és Facebookű" – új vatikáni kezdeményezés II. János Pál boldoggá avatása alkalmából

Vatikáni Rádió
14/03/2011

http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/187815_185974168105063_7025510_n.jpg


A Vatikáni Rádió és a Vatikáni Televíziós Központ (CTV) közös kezdeményezéssel készül a világegyház fontos eseményére, Tiszteletre méltó II. János Pál 2011. május 1-én esedékes boldoggá avatására.1. A YOUTUBE csatornán nyitott új lapra folyamatosan, napról napra új videóklippek kerülnek a pápaság egyes éveiről, további videóklippek láthatók majd a pápa hangjával különböző nyelveken utazásokról, vatikáni eseményekről.

Címe: http://www.youtube.com/giovannipaoloii

A hanganyagot a Vatikáni Rádió egyes nyelvi programjai választották ki, amelyekhez a Vatikáni Televíziós Központ készítette el a megfelelő videót. A videón angol felirat jelzi, hogy a pápa hol és mikor mondta el a programok által kiválasztott mondatokat.

Ezen túl különféle témák szerint csoportosított videóklippek sorozata tölthető le a Youtube csatornáról.

A csatornán, amely már négy nyelven működik, folyamatosan elérhetők lesznek a boldoggá avatással kapcsolatos fontos információk is.

Címe: www.youtube.com/vatican


2. A FACEBOOK-on a következő címen érhető el a II. János Pálnak szentelt oldal:

www.facebook.com/vatican.johnpaul2

Ezen az oldalon megtalálhatók mindazok a videóklippek, amelyek a Youtube-on is szerepelnek.
A vatikáni kezdeményezés célja, hogy a lehető legnagyobb mértékben jelenvalóvá tegye a különböző médiaeszközökben a boldoggá avatással kapcsolatos híreket.

A Vatikáni Rádió és a Vatikáni Televíziós Központ közös kezdeményezéséről van szó, amelyet a Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsával történt egyeztetés előzött meg, és amely természetesen nyitva áll a Facebook minden felhasználója számára.

A kezdeményezés célja, hogy a technológia eszközeivel elkísérjük a híveket a boldoggá avatásra készülve, közkinccsé téve a Vatikáni Rádió és a Vatikáni Televíziós Központ gazdag dokumentációs anyagának legalább egy részét.


Nincsenek megjegyzések: