2011. március 30., szerda

Képregény készül XVI. Benedek pápáról

Képregény készül XVI. Benedek pápáról

Magyar Kurír
2011. 03. 30.A madridi Ifjúsági Világtalálkozó szervezői Habemus Papam! címmel mangát készítenek Ratzinger pápa életéről angol és spanyol nyelven, háromszázezer példányban.


A Manga Hero kaliforniai kiadó korábban már jelentetett meg képregényeket manga stílusban bibliai alakokról, Juditról és Szent Pálról. A gyártó, Jonathan Lin úgy nyilatkozott, hogy a képregény „azoknak akarja bemutatni XVI. Benedek pápát, akik nem sokat tudnak róla azon kívül, hogy ő a katolikus egyház vezetője.” A történet kiemeli, milyen szoros együttműködés volt a jelenlegi pápa és elődje között. A kiadó célja, hogy nagyobb ismertséget szerezzen a pápának és megértesse az emberekkel, hogy az egyház a modern kultúra fontos, látható, aktív részese.

A képregény írói Gabrielle Gniewek és Mathew Salisbury, mindketten a kaliforniai Nagy János Pál Katolikus Egyetem (JP Catholic) diákja. Ezt az egyetemet 2006-ban éppen azért alapították, hogy új utakat kísérletezzen ki, amelyek segítségével a különféle kommunikációs eszközök közelebb hozhatják Krisztus alakját a népszerű kultúrához - tájékoztat a madridi találkozó hivatalos honlapja.

A manga japán képregény, amely az egész világon nagy népszerűségnek örvend. A kiadó azért választotta ezt a stílust, hogy hangsúlyozza: az egyház nem fél a modern dolgoktól, nem idegenek tőle a kultúra új formái.


Nincsenek megjegyzések: