2011. január 11., kedd

Egyházak Európában, Európáért

Európai Integráció
Milyen integrációt szeretnénk?

Egyházak Európában, Európáért:
témák és vitapontok

Európai Egyházak Konferenciája
Egyház és Társadalom Bizottságának alapdokumentuma

http://meot.hu/templates/dj-agriculture/images/logo.png

Tartalom

Útmutató a dokumentumhoz

Áttekintés

Bevezetés

1. Együtt növekedve Európában
Az európai politikai és gazdasági integráció alapértékei – Eltérő indítékok és várakozások – EU-bővítés: további kihívások előtt – Az integráció különböző modelljei – A kultúra, mint az integrációs folyamat egyik eleme – Az integráció kihívásai.

2. Az európai integrációs folyamat tapasztalatai
Mi az európai integrációs folyamat jelentősége – Az EU-bővítés Közép és Kelet-Európában – Európa nagyobb, mint az Európai Unió.

3. Az egyházak Európa jövőjéről alkotott víziói
Az integráció értékei és az integrációt meghatározó értékek – Keresztyén közreműködés az európai integrációs folyamatban – Miért van szükségünk vízióra az EU-ra nézve? – Európai értékek és az egyházak szerepe a 21. századi Európában.

4. Európai integráció – Egy intézményes szolidaritás kifejeződése
Az integráció költségvetési eszközei – Szolidaritás és társadalmi kohézió az EU-ban – Az EU viszonya a fejlődő országbeli partnereihez – Globális hatás: a klímaváltozás.

5. Egyházak – a társadalom egy aktív és megkülönböztetett része
Az egyházi együttműködés a változó Európában a diakóniai szolgálaton keresztül – Diakóniai együttműködés, mint az egyházak közötti közösség erősítésének eszköze – Szociális diakónia – Társadalmi integráció és a bevándorlók közötti munka – Vallások és hitek közötti párbeszéd – Válasz a klímaváltozás kihívásaira – Politikai diakónia – A helyi közösségekkel való kiemelt együttműködés.

Befejezés


Nincsenek megjegyzések: