2009. január 27., kedd

lapszemle 2009.01.27.

Véget ért a negyvenegyedik egyetemes imahét
Resicabánya huszonöt román ortodox lelkészéből nyolc volt jelen az egyetemes imahét záró istentiszteletén a Havas Boldogasszony római katolikus templomban, ahol még három római katolikus, két református és egy-egy evangélikus, szerb- és ukrán ortodox lelkész szolgált.
http://www.nyugatijelen.com/hitelet/veget_ert_a_negyvenegyedik_egyetemes_imahet.php

Hála a Himnuszért Székelyhídon
Tegnapi lapszámunk elsõ oldalán elkezdtük közölni tudósításunkat a hétvégi székelyhídi eseményekrõl, ám a cikknek az egyik belsõ oldalra tervezett folytatása sajnálatos módon kimaradt a lapból, ezért most az egészet újraközöljük.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/20-2009-1-27/20-7.pdf

Hazahozták a Könyvet Brüsszelből
Nagyvárad - December 9. és 13. között az Európai Parlament brüsszeli székháza nemzetközi Biblia-kiállításnak adott otthont: az Európai Unió nyelvein kiadott Szentírás-gyűjtemény, valamint magyar nyelvű Biblia-örökségünk volt megtekinthető. A híres könyvekből álló nemzetközi kiállítás darabjainak – a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) és Tőkés László nagyváradi EP-irodájának köszönhetően – hétfőtől a nagyváradiak is csodájára járhatnak.
http://erdely.ma/hitvilag.php?id=47537

Sógor Csaba – Imádkozzunk, tegyünk az egységünk érdekében
Január 24-én szombaton Sógor Csaba európai parlamenti képviselő Sepsiszentgyörgyön részt vett a város három magyar felekezete által szervezett ökumenikus istentiszteleten, majd az ezt követő megbeszélésen. A háromszéki megyeszékhelyen megtartott ökumenikus héten a résztvevők imádkoztak a Koreai-félsziget egységéért és megemlékeztek a Magyar Kultúra Napjáról.
http://erdely.ma/hitvilag.php?id=47527

A KRE közgyűlésén
Kárpátalja - 2009. január 24-én tartotta meg soros közgyűlését a Kárpátaljai Református Egyház, melynek a II. Rákóczi Ferenc Főiskola Esztergom terme adott otthont. A megjelenteket Zán Fábián Sándor püspök a zsoltáríró szavaival köszöntötte: „Áldjátok az Urat mind, ti szolgái az Úrnak…" (Zsolt 134) Ez az igevers, ennek üzenete határozta meg az egész közgyűlés menetét.
http://www.reformatus.com.ua/index.php?m=aktualitas&a=show&i=1083

Biblie unicat, expusa la Arad
O Biblie uriasa, scrisa in 66 de limbi, a fost expusa, luni dupa-amiaza, la Arad, in cadrul unei manifestari organizate de Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Romania, care va expune scriptura in 20 de localitati din tara.
http://www.romanialibera.ro/a144594/biblie-unicat-expusa-la-arad.html

Pipi pe biserica romanilor
La Bruxelles, slujbele preotilor romani se tin intr-o biserica faina. Are si site. Mare, impunatoare, aproape in total contrast cu modestia bisericilor ortodoxe din Romania. Vorbind cu cativa romani care erau prin preajma am inteles ca slujbele sunt frumoase, ca sunt multumiti de preot, etc… Insa pe unul din zidurile laterale, am vazut ceva ce n-am crezut ca o sa vad candva: un pisoar pe zidul bisericii.
http://vintilescu.blog.cotidianul.ro/2009/01/26/pipi-pe-biserica-romanilor/
 
 

Nincsenek megjegyzések: