2009. január 15., csütörtök

lapszemle 2009.01.15.

375 éve halt meg Szenci Molnár Albert
Kárpátalja - Háromszázhetvenöt éve, 1634. január 17-én halt meg Kolozsvárott Szenci Molnár Albert református lelkész, a késő-humanista irodalom jeles alakja, a legnagyobb hatású zsoltárfordító.
http://www.karpatinfo.net/article83746.html

Református Diakóniai Központ
Kárpátalja - Isten dicsőségére szolgálni. A Kárpátaljai Református Egyház diakóniai szolgálatának jelentőségét már sokszor, sokan értékelték. És ezúttal nem csupán a katasztrófák idején végzett áldozatos munkáról van szó, hanem mindazon tevékenységéről, amivel mások életét szebbé, jobbá, könnyebbé szeretné tenni. Í
http://www.karpatinfo.net/article83702.html

Ki tud többet a Bibliáról?
Kárpátalja - Vetélkedő a Somi Általános Iskolában. 2008-at a magyarországi keresztyén egyházak a Biblia évének nyilvánították. Iskolánkban ennek tiszteletére vetélkedővel egybekötött emlékműsor került megrendezésre.
http://www.karpatinfo.net/article83700.html

Újra Kárpátalján a Palánta Országjáró Bábmisszió
Kárpátalja - Petike eltűnik. A Palánta Országjáró Bábmisszió szolnoki csapata ismét elhozta közénk karácsonyi bábjátékát, és az ünnepek között gyermeki módon hirdették az evangéliumot Gáton, Beregszászon, Dercenben, Fornoson, Csongoron, Fertősalmáson, Verbőcön, Borzsován, Aklihegyen és Nevetlenfaluban.
http://www.reformatus.com.ua/index.php?m=aktualitas&a=show&i=1033
 
 

Nincsenek megjegyzések: