2009. január 12., hétfő

lapszemle 2008.11.12.

Mi lesz veletek, fenesi magyarok?
Bihar megye - A Fekete-Körös völgyében Várasfenes festõi szépségû környezetben fekszik.A 13. századi településen mindig többségben volt a magyarság, napjainkban azonban már fele-fele arányban élnek együtt a román lakossággal. A református lelkésszel beszélgettünk a szórványtelepülés egyházi életérõl, s mint kiderült, nem egy átlagos bihari faluról van szó.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/6-2009-1-11/6-1.pdf

Vállaljuk azt az életet, mely adatott nekünk
Bihar megye - Cs. Erdős Tibor festőművész műveiből összeállított tárlat megnyitójával kezdődött a Királyhágómelléki Református Egyházkerület hagyományos új évi egyházi-közéleti fogadása Nagyváradon.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/vallaljuk-azt-az-eletet-mely-adatott-nekunk/cn/news-20090112-11004528

Bemutatták az Erdélyi Gyülekezet megalapítójának emlékkötetét
Nagyvárad - Ami jó, az szép. Néhai Németh Géza lelkipásztor, a budapesti Erdélyi Gyülekezet megalapítójának emlékére, születésének 75. évfordulójára készített Tûz-láng-pár címû kötetet mutatták be tegnap Váradon a Lorántffy Zsuzsanna Egyházi Központban. A példás életû és gondolkodású egykori lelkészrõl szóló kötet premierjén jelen volt két fia is.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/7-2009-1-12/7-1.pdf

Sajtódíjat alapít a médiával elégedett Kárpátaljai Református Egyház
Kárpátalja - Elégedett a kárpátaljai magyar média munkájával a Kárpátaljai Református Egyház, ezért elismerése jeléül díjat alapít az újságírók és a média tevékenységének megbecsülésére.
http://www.karpatinfo.net/article83479.html

Élelmiszersegély a derceni Tábita Diakóniai Konyhának
Kárpátalja - A Magyar Református Szeretetszolgálat háromszázezer forint értékű élelmiszert adott át a Derceni Református Egyházközség Tábita Diakóniai Konyhájának, ahol hetente kétszer 70 létminimum alatt élő nagycsaládot és idős kisnyugdíjast étkeztetnek.
http://www.reformatus.com.ua/index.php?m=aktualitas&a=show&i=1017
 
 
 

Nincsenek megjegyzések: