2011. február 10., csütörtök

Bibliai Parafrázisíró Pályázat

Hogyan tanítana ma Jézus és az apostolok?

parokia.hu




Milyen szavakkal könyörögne a zsoltáríró? Milyen képeket használna Jézus példázataiban, ha a ma emberét szeretné megszólítani?

Bibliai Parafrázisíró Pályázat március 4-ig!

A Veszprémi Református Egyetemi Gyülekezet Bibliai Parafrázisíró Pályázatot hirdet elsősorban egyetemi, és főiskolai hallgatók részére, de más korosztályból is elfogadunk pályázatokat.

A Pályázat célja, hogy gondolkodásra motiválja a pályázókat az alábbi kérdésekben: Hogyan tanítana ma Jézus és az apostolok? Milyen szavakkal könyörögne a zsoltáríró? Milyen képeket használna Jézus példázataiban, ha a ma emberét szeretné megszólítani?

Pályázni három kategóriában lehet, személyenként két-két írással:

1, Zsoltár-parafrázissal
2, Jézusi példázat parafrázisával
3, Egy-egy szabadon választott igevers, igeszakasz parafrázisával
(Pl.: Róm 8, 38-39)



A beérkező pályázatok értékelésénél a teológiai szempontokat vesszük figyelembe, valamint azt, hogy parafrázisnak mint műfajnak a sajátosságai mennyire vannak jelen az írásban. (A parafrázis fogalma: egy állítás vagy egy megjegyzés magyarázata más szavakkal vagy kifejezése más módon azért, hogy egyszerűsítse vagy tisztázza a jelentését. A parafrázis sajátosságai: nem összefoglalás, nem használja az eredeti szöveg szavait vagy kifejezéseit (az már plagizálás), magában foglalja az eredeti szöveg minden kisebb részletét is, a parafrazált szöveg jelentése érthetőbb az olvasó számára, mint az eredeti szöveg, újra megfogalmazza a tételt, állítást, általában olyan hosszú, vagy hosszabb, mint az eredeti. További ötletek, minták:http://www.kamarasistvan.eoldal.hu/cikkek/ojd)

Az írásokhoz csatolni kell az adatlapot, amely tartalmazza az alábbi információkat: név, életkor, elérhetőségek, folytatott-e teológiai tanulmányokat (a teológus hallgatók pályázatai külön elbírálásban részesülnek), valamint hozzájárulást ahhoz, hogy írásuk a Református Egyház sajtóorgánumaiban megjelenhet. Ezek hiányában a pályázatot nem tudjuk elfogadni.

A pályázatokat kizárólag elektronikus úton lehet eljuttatni a ref.parafrazis@gmail.com címre.

A pályázat beküldésének határideje: 2011. március 4.

Az eredményhirdetés várható időpontja: 2011. április 25.

Zsűritagok: Fekete Károly; Kamarás István

Díjak: Az első helyezett nyári táboros részvételt, a második - harmadik helyezettek könyvutalványt kapnak a Veszprémi Református Egyetemi Gyülekezet felajánlásából.

A legjobb írásokat a református sajtóorgánumokban leközöljük.


Nincsenek megjegyzések: