2009. augusztus 5., szerda

Tőkés támadások össztüzében

Tőkés támadások össztüzében

Bihar megye - Tőkés László feleségének tulajdonított levél kering egy magyar nyelvű hírportálon, mely Tőkés László és felesége közötti meg nem értésről szól.

Tegnapi nagyváradi sajtótájékoztatóján Tőkés László bemutatott egy levelet, amelyet állítólag a feleség, Tőkés Lászlóné Joó Edith írt a KREK presbitériumának és az egyházközségi elnökségnek. A levelet egy Gerzson Gerzson, vélhetően álnévű személy küldte el elektronikus levél, emilformában. Az írást a kuruc.info nevű magyar nyelvű hírportál leközölte a következő címmel: Levél: Tőkés felesége elhatárolódik a komcsikkal lepaktált férjétől. A július 25-én keltezett levélben az áll, hogy Joó Edith nem kíván eleget tenni a KREK nőszövetsége meghívásának, mert - idézzük az írásból: „sem most június 25-én (!!), sem ez év december 15-én nem óhajtok részt venni férjem Tőkés László társaságában évfordulós megemlékezésen, aki egykori hősies kitartásomat és messzemenő önfeláldozásomat a későbbi 20 év alatt számtalanszor meggyalázta. A következmények felelős tudatában kijelentem, hogy nem érdemelte meg akkori helytállásomat és végletekig menő odaadásomat! Vele és érte még egyszer ezt az áldozatot nem vállalnám.” (az idézeteket eredeti formában, a helyesírási hibákkal és más pontatlanságokat meghagyva közöljük - szerk. megj.) A továbbiakban a levél olyasmit említ, hogy Joó Edith védte Tőkés Lászlót a büntetőjogi eljárás és a sikkasztás vádja alól. Az áldozatvállalások ellenére Tőkés László „az elkövetkező években személyemet ejtette és mellőzte. Hátat fordított nekem is, mint megannyi temesvári bajtársnak, viszont felhatalmazásunk nélkül képviselt bennünket külföldön és belföldön, egyéni érdemként tüntetve fel mindazt ami közös verejtékezés terméke volt. A levélíró megemlíti azt is, hogy az amerikai Truman-Reagan emlékérem odaítélésől a sajtóból értesült, férje még arra sem méltatta, hogy személyesen közölje vele a hírt. „A jelenben maradék családi életünket is felszámolta, magamra hagyott, a magányba taszított, kiköltözött külföldre, és saját különutas életét hivatalosan megalapozta” - áll a fogalmazmányban.

„Szinte testi fájdalmat okoz az a rengeteg támadás, ami személyemet éri, de próbálunk méltósággal elviselni ezeket a dolgokat” - fogalmazott Tőkés László, aki úgy véli, hogy a temesvári események közeledtével az effajta támadások megsokasodnak és talán a közelgő elnökválasztás is kiváltó oka lehet ezeknek a mostmár a családját sem kímélő akcióknak. Arra a kérdésünkre, hogy tervez-e komkrét lépéseket a kuruc.info ellen, Tőkés László nemmel válaszolt, majd hozzátette: „külön ügyosztályt kellene létrehozni az EP-irodában, ha minden támadásra külön akarnék reagálni.”

Erdon.ro

(Megjegyzés: a Kuruc.info hírportálról azóta eltávolították az anyagot: A kért oldal nem található, a Google kereső adatbázisa sem tárolta még)



Nincsenek megjegyzések: