2009. augusztus 7., péntek

Stoffán György: Tőkés László és Edit asszony védelmében

Stoffán György: „Kurucos” labanckodás – avagy Tőkés László és Edit asszony védelmében

http://lighterfootstep.com/wp-content/uploads/2008/12/pen_writing_600.jpg

Minden határon túl megy az az ocsmány és aljas levél, amelyet úgy adott közre a Kurucinfo, mintha Tőkés László hitvese, Edit asszony írta volna. A férje gyalázásától sem mentes levél azonban mindössze a magyarság elleni újabb támadás, semmi egyéb. Csak az a tragédia, hogy ez ismét – mint a Tempfli püspök úr elleni kirohanás – a Kurucinfón jelent meg. Illetve nem tragédia, csak bizonyíték arra, hogy a Kurucinfo inkább amolyan labancinfo, vagy kuruc, csak labanc pénzen. Ugyanis ennyi primitívséget egy levélben csak olyan elmeháborodott és műveletlen ember írhatott le, akinek fogalma sincsen a tényekről, a valóságról.

Nem érdemes ezt az önmagát minősítő kommunista förmedvényt elemezni, de amely levélben a református püspök felesége a „sekrestyéről” ír, és a megszólítás a levél elején az „egyházközségi elnökséghez” szól… – hát a legkevésbé sem tűnhet hitelesnek… Talán egy jobbikos dühös ember írta, talán egy liberális, vagy kommunista moslékkeverő? Mindegy. Ám az indíték világos: meggyalázni családostul azt az embert, aki ma hiteles, aki ma is azt az utat járja, mint ezelőtt húsz évvel, s számára a megbékélés és a magyar nemzet sorsa a legfontosabb, nem pedig egymás rugdosása és az ellenségeskedés.

Edit Asszony nevét felhasználni efféle aljas politikai csörtéhez, azt jellemzi, aki a levelet megírta, és azt is, aki közzétette. A levél alatti aláírás is nevetséges, hiszen aki ismeri Tőkés László aláírását, az tudja, hogy abból vétetett ez a hamis hitvesi szignó, Edit kiegészítéssel.

A Kuruc tehát a nemzeti célokat és a nemzeti egységet, valamint a kereszténységet ássa alá, amikor ilyen ostoba, és draskovicsos hazug nemzetellenességgel rukkol elő. S teszi ezt úgy, mint egy hülyegyerek, hiszen az anyag elé a következőket írták: – „Az alábbi levelet küldte szerkesztőségünkbe egy olvasónk. Bár nem sikerült biztosra leellenőrizni az információt mégis, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a levél eredeti, azaz Edit, Tőkés László felesége írta, s az abban megfogalmazottak is valósak lehetnek, tekintve a püspök úr utóbbi időben kifejtett ellentmondásos tevékenységét.”

Újságírói etikátlanság ez a javából, és bizonyítéka annak, hogy miért is nem tudja – nem akarja – a mindenhez értő zseniális Drazsé végleg beszüntetni a „nemzeti” honlapot. Hát ezért. Mert a Kurucinfo a legnagyobb fegyver a magyarság ellen mind itthon, mind szerte a világban. Gondolkodtam, hogy közreadjuk-e a levelet magát, de a NEM mellett döntöttem. Hadd legyen még nagyobb látogatottsága e „hazafias” és velejéig magyar-és keresztényellenes weboldalnak… A magam részéről a mai napon töröltem a „kedvencek” közül, mert még a bosszankodás kedvéért sem érdemes ettől kezdve olvasni a labancinfót, amely éppen azon a szinten áll, mint a Népszabadság vagy más ehhez-ahhoz közeli, de a nemzettől igen távol álló újság.

Engem különösen rosszul érint e gyalázkodás, hiszen Tőkés Lászlót több, mint két évtizede ismerem, s a legnagyobb életveszélyes kihívások idején is sokszor voltam Temesvárott. Szemmélyesen tapasztaltam meg kiállását, gyermeki és hitvese iránti tiszteletét, odaadó szeretetét. Nekem soha nem az akkor várandós Edit Asszony nyitott ajtót, és ezerszer hallottam Tőkés Lelkész urat, amikor féltő szeretettel intette hitvesét, ha ő is ki akart kísérni eljöttömkor az ajtóig. Igaz, nem kell bizonygatnom sem Tőkés László emberi, papi és hazafias nagyságát, mint Edit Asszony férjét mindenben támogató és szerető hitvesi hűségét sem. Aki ismeri őket, az tudja, hogy a labancinfó most ártani akart, de nagyon és sokat. Nem várom el tőlük, hogy töröljék ezt a szennyet, hiszen úgysem teszik meg, mert a parancsnak nem lehet ellenszegülni. És ez a ma kikerült aljasság bizony minden jel szerint parancsra íródott és lett a labancoknál publikus.

Hadd hívjam fel Olvasóink figyelmét Ciceróval: – Parvi sunt foris arma, nisi est consilium domi, azaz – Gyengék kint a fegyverek, ha nincs odahaza megfontoltság! (De.off. 1,22,76). És a megfontoltság most az olvasó feladata, terhe…

Stoffán György
A Kárpáti Harsona és az UDK munkatársa,
az Európai Idő főmunkatársa


Nemzeti Internetfigyelő / UDK1 megjegyzés:

Szász Zoltán írta...

Nem egyszerűbb lenne megkérdezni a legérintettebb Tőkés Editet, mintsem össze-vissza beszélni?