2008. december 13., szombat

lapszemle 2008.12.13.

Vissza kell térni a keresztény gyökerekhez
A keresztény értékrendszer térvesztésének megállítása mellett foglaltak állást szerdán Brüsszelben, az Európai Parlament épületében tartott Kereszténység és Európa címu konferencia résztvevoi.
http://www.kronika.ro/index.php?action=open&res=24702
 
Ma lép fel a CREDO együttes Szatmárnémetiben
Szatmár - Ma délután hat órától lép fel Szatmárnémetiben a kárpátaljai CREDO Verséneklo Együttes a Németi Református Egyházkerület gyülekezeti termében.
http://www.hirlap.ro/mh/cikk.php?id=18994&apparition=2008-12-13

Lelkiekben sokat adni
Arad megye - Gecse Tamás idén végezte a teológiát, szeptembertől nevezték ki a nagylaki református gyülekezet lelkipásztorává. Mivel a Bihar megyei Margittán született, ott tanult, érettségizett, a szórványsorsba csak a teológián kóstolt bele, majd Nagylakon, illetve a hozzá tartozó Szemlakon és Pécskán ismerkedett meg vele igazán.
http://www.nyugatijelen.com/hitelet/lelkiekben_sokat_adni.php

Károlyi Gáspár – a bibliafordító emlékezete
Arad megye - Már a Reformáció kezdetén Luther tudta, hogy tanai akkor erősödnek meg a nép szívében, ha anyanyelvén olvashatja a Bibliát. Ezért a pápai excomunikáció után a wartburgi kastélyban lefordította németre a Szentírást. Nálunk Károlyi Gáspár volt az első – és évszázadokon át az egyetlen – aki lefordította a teljes Szentírást magyarra.
http://www.nyugatijelen.com/hitelet/karolyi_gaspar_a_bibliafordito_emlekezete.php

Egyházaink hírei
Arad megye - Egyházaink hírei
http://www.nyugatijelen.com/hitelet/egyhazaink_hirei_40.php
 
 
 

Nincsenek megjegyzések: