2008. december 7., vasárnap

lapszemle 2008.12.07.

50 éve végezték ki Sass Kálmánt
Bihar megye – Tűrhetetlen, hogy közel 20 évvel az 1989-es események után még mindig nincs törvény a kommunizmus politikai elítéltjeinek rehabilitációjáról, mondta Tőkés László püspök Sass Kálmán mártír lelkész kivégzésének 50. évfordulóján.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/50-eve-vegeztek-ki-sass-kalmant/cn/news-20081207-02521938
 
Egyházaink hírei
Arad megye - Közös Kárpát-medencei imanap több református gyülekezetben is.
http://www.nyugatijelen.com/hitelet/egyhazaink_hirei_39.php

Csiky Gergely emléknap Pankotán
Arad megye - Meghitt ünnepléssel emlékeztek meg Csiky Gergely drámaíró, műfordító születéséről szombat délután Pankotán, szülőfalujában.
http://www.nyugatijelen.com/jelenido/ertekek_tovabbvitele.php

Karácsonyzáró zenés áhítat
Bihar megye – Nagyszalontán december 9-én, kedden délután 5 órakor adventi zenés áhítat lesz a református templomban. Ünnepi mûsorral szolgál a Bihari Református Egyházmegye lelkészi kamarakórusa és a Nagyszalontai Egyházközség ifjúsági csoportja. Szeretettel hívnak és várnak minden kedves testvért.
Forrás: http://reggeliujsag.ro/data/285-2008-12-7/285-2.pdf

Adventi koncert Váradréten
Nagyvárad - December 7-én, vasárnap 17 órától Várom az Urat címmel adventi ifjúsági koncertet szerveznek a nagyvárad-réti református templomban. Áhítatot tart Nacsádiné Csuka Melinda, majd énekes-verses mûsorral lépnek fel a réti és az olaszi ifjúsági csoportok, valamint a Tanítóképzõ, a Szent László Római Katolikus Gimnázium és a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium diákjai, majd pedig a Tálentum együttes. Az est szeretetvendégséggel zárul. Szeretettel várnak mindenkit.
 
Óvodások szavaltak
Szatmár - Vasárnap délelőtt a Szatmár-Szamos-negyedi református templomban lépett fel az Árva Bethlen Kata óvoda kis– és közepes, illetve a nagy– és előkészítő csoportja a „Gyertyafény" című adventi ünnepélyen.

Nagykároly: adventi ökumenikus kórustalálkozó
Szatmár megye - A Belvárosi Református Egyházközség december 7-én adventi ökumenikus kórustalálkozót szervez délután 16 órától a gyülekezet templomában. Az eseményen összesen hét kórus vesz részt: öt nagykárolyi egyházi kórus (a helyi református egyházközségek, valamint három római katolikus plébánia kórusa), valamint a Cvanticum Novum városi kórus, és egy vendég kórus: a Nagyvárad-Réti Református Egyházköszég kórusa.
http://nagykarolyinaplo.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=2847&Itemid=66

Összevisszavilág: fotókiállítás Nagykárolyban
Szatmár megye - December 5-én, pénteken, 19 órától fotókiállítás nyílik Nagykárolyban a Buffalo Bill Western Pubban, Összevisszavilág címmel, Gödri Alpár és Szomor Attila hobbifotósok munkáiból.
http://nagykarolyinaplo.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=2834&Itemid=66

Meghurcolt lelkipásztoraink
Kárpátalja - A magyarságunk bástyáit képező történelmi egyházak sokat szenvedtek 1944 után az új megszálló hatalomtól. Az egyházi ingatlanokat elkobozták, a lelkészek nagy részét elhurcolták.
http://www.karpatinfo.net/article81382.html
 
 

Nincsenek megjegyzések: