2008. december 19., péntek

Eröteljesebb internetes jelenlétre biztat a pápa

Erőteljesebb internetes jelenlétre biztat a pápa
A vatikáni médiának erőit egyesítve arra kell törekednie, hogy szöveges, hangzó és képi anyagokkal hirdesse az evangéliumot a modern internetfelhasználóknak – mondta XVI. Benedek pápa.

"Az interneten ma egyre inkább egyesíteni kell az írásos, hangzó és képi kommunikációt, ezért a szentszéki média ágazatai között szélesebb körű és intenzívebb együttműködésre van szükség" – hangsúlyozta a Szentatya a Vatikáni Televíziós Központ munkatársaival szervezett találkozón, melyet az intézmény fennállásának 25. évfordulója alkalmával tartottak december 18-án – írja a CNS.
 
A Televíziós Központ rögzíti a pápával kapcsolatos eseményeket, dokumentumfilmeket készít, és a filmeket a katolikus és más televíziós csatornák rendelkezésére bocsátja. A Központ munkatársaival találkozva a Szentatya így fogalmazott: Az egyház nem engedheti, hogy üzenete kívül maradjon "azon a fórumon, ahol rengeteg fiatal keres válaszokat, kutatja élete értelmét. A remény hangjait és képeit kell hirdetnünk számukra; keressétek ennek új formáit!"
 

 

 

Nincsenek megjegyzések: