2008. december 9., kedd

lapszemle 2008.12.09.

Ötven éve végezték ki Sass Kálmán lelkipásztort
Bihar megye - "Mert nem félelemnek lelkét adta nekünk az Isten..." - Vasárnap délelõtt ünnepi megemlékezõ istentiszteletre gyülekeztek a mihályfalviak a helyi református templomba. Azok közé a falak közé, ahol az idõ még visszhangozza kedves lelkipásztoruk szavait, az 56-os események helyi vonatkozású forgatagában mártírhalált halt érmelléki "messiásét".
PDF:
http://reggeliujsag.ro/data/287-2008-12-9/287-1.pdf
 
Élesdi imanap a nemzetért
Bihar megye - A Bihar Megyei Református Nõszövetség szervezésében vasárnap imanapot tartottak Élesden, melyre a bihari egyházmegye nõszövetségeit hívták meg.
PDF:
http://reggeliujsag.ro/data/287-2008-12-9/287-7.pdf

Adventre hangolva
Bihar megye - Várom az Urat címmel adventi ifjúsági koncertet szerveztek a nagyvárad-réti református templomban vasárnap.
PDF:
http://reggeliujsag.ro/data/287-2008-12-9/287-3.pdf
 
Õseink arca a templomfalak üzenetében
Bihar megye - Hálaadó istentisztelet Köröskisjenőben - Zsúfolásig megtelt a köröskisjenõi református templom tegnap délben azon a hálaadó istentiszteleten, amelynek alkalmából a helybéliek és a meghívott vendégek megünnepelték a nyolcszáz éves építmény belsõ felújítását.
PDF:
http://reggeliujsag.ro/data/286-2008-12-9/286-1.pdf
 
Karácsonyváró családi délután Nagykárolyban
Szatmár megye - A nagykárolyi Belvárosi Református Egyházközség, december 12-én, pénteken, 15 órai kezdettel karácsonyváró családi délutánt szervez a gyülekezet imatermében, ahová gyermekeket várnak szüleik kíséretében, hogy közösen készülhessenek az ünnepekre. Lesz kézművesfoglalkozás és filmvetítés is.
http://nagykarolyinaplo.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=2891&Itemid=66
 
Tovább vándorolt az Összevisszavilág
Szatmár megye - Gödri Alpár a fotókiállítása nagykárolyi fogadtatásáról számolt be blogjában.
 
Légy útkészítő, kiáltó szó!
Kárpátalja - Hálaadó istentisztelet Visken (galéria) - Az advent felfokozott várakozással teli időszakában hálaadó istentiszteletre került sor az ódon viski református templomban.
 
Adventi evangelizációs alkalmak Gömörben
Felvidék - Adventi evangelizációs napokat tartanak Rozsnyón és Berzétén a református templomokban, illetve Szilicén a kultúrházban.
 
 

Nincsenek megjegyzések: