2008. december 2., kedd

lapszemle 2008.12.02.

Egyházkerületi bibliavetélkedő Érszőlősön
Bihar megye – November utolsó szombatján rendezték meg Érszőlősön a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) gyerekeknek szóló bibliavetélkedőjét. Bihar megyét Magyarkéc és Jákóhodos képviselte.
 
Isten szavát nem dönti meg senki hatalma
Bihar megye - Advent elsõ vasárnapján a világ keresztényeivel egyetemben a Várad melletti Toldinagyfalui Református Missziói Gyülekezetben is ünnepi istentiszteletet tartottak. Az igét Tõkés László királyhágómelléki püspök hirdette. Az egyházfõ látogatását különös megtiszteltetésnek vették a hívek.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/281-2008-12-2/281-1.pdf

Vasárnap Olasziban
Nagyvárad - Advent elsõ vasárnapjának délelõttjén keresztelõvel kezdõdött az istentisztelet a váradolaszi egyházközségben.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/281-2008-12-2/281-7.pdf

Adventikoszorú-készítés a Lorántffyban
Nagyvárad - A váradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium Diáktanácsa idén is megszervezte az adventikoszorú-készítést.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/281-2008-12-2/281-7.pdf
(ugyanott)

Sass Kálmánra emlékeznek
Bihar megye - Az érmihályfalvi református egyházközségben ünnepi istentiszteletet tartanak december 7-én vasárnap 11 órától, melynek keretében megemlékeznek néhai Nt. Sass Kálmán lelkipásztorról, kivégzésének 50. évfordulóján.

A Presbiteri Szövetség közgyűlésén
Kárpátalja - November 29-én a beregszászi református templom adott helyet a Presbiteri Szövetség közgyűlésének, melyen sor került az elnökválasztásra is.
http://www.reformatus.com.ua/index.php?m=aktualitas&a=show&i=889
 
Pozbán megnyitották az első felvidéki vasárnapi iskolát
Felvidék - Az idén májusban, Alsóbodokon szervezett szórványkonferencián részt vevő Benkei Ildikó bemutatta az ún "Vasárnapi Iskola"-programot, azzal a nem titkolt reménnyel, hogy ez az oktatási forma a Felvidéken is beválhatna. A szavakat tettek követték, szombaton Pozbán - a beiratkozási program keretén belül - már meg is nyitották az első felvidéki vasárnapi iskolát.
 
 

Nincsenek megjegyzések: