2008. december 11., csütörtök

lapszemle 2008.12.11.

Telt szívvel várakozzunk
Bihar megye - Kedden délután a nagyszalontai református templomban a hívek adventi áhítatra gyülekeztek. Igehirdetésében Mikló István Boldizsár jákóhodosi lelkész Péter elsõ levele 1. része 13-16. verseit idézvén a józanság megtestesítésére, az Úr eljövetelének reménységére, az Õ szentséges megérkezésének teljes bizonyságára buzdított.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/289-2008-12-11/289-7.pdf

Megegyezés született szoborügyben
Bihar megye - Az élesdi világháborús emlékmû felállítása már több éve húzódik. Felavatását már többször meghirdették, egyik lehetséges helyét - a református templomkert közepén - két éve fel is szentelték, ünnepélyes keretek között.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/289-2008-12-11/289-7.pdf
(ugyanott)
 
Angyali vígasság Nyüveden is
Bihar megye - Szombaton, december 13.-án, este 6 órától a Nyüvedi Református Egyházközség meghívására Angyali vígasság címmel tart előadást Advent jegyében a Nagyvárad Táncegyüttes Nyüveden, a Művelődési Ház színpadán.
 
Hivatásos ének-zeneegyüttes alakult
Nagyvárad - A Nagyvárad-Olaszi Református Egyházközségben megalakult egy hivatásos ének- és zeneegyüttes. Első előadásukat december 14-én, vasárnap 17 órától az Olaszi templomban tartják.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/hivatasos-enek--zeneegyuttes-alakult/cn/news-20081211-11132944
 
Credo-koncert Váradon
Nagyvárad - December 16-án, kedden, Nagyváradon koncertezik a kárpátaljai CREDO Verséneklő Együttes a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumtermében, 17 órai kezdettel.
 
Koncert a templomban
Szatmár - A Külteleki Református Templom adventi koncerttel ajándékozza meg a gyülekezet tagjait. December 14-én, 10 órától a vasárnapi istentiszteletet követően, ünnepi hangulat járja majd át a  Külteleki Református Templomot, ahol közreműködik dr. Fátyol Rudolf hegedű-, dr. Duffek Mihály zongora-, illetve Molnár Zsolt gordonkaművész.
 
Megemlékezés Teleki Sándor és Bem apó találkozásáról
Szatmár megye - A találkozás 160. évfordulója alkalmából rendezett megemlékező ünnepség szervezői: Ady Endre Társaság, Szent István Kör, Kolcs község tanácsa és a szamoskrassói református egyházközség.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/megemlekezes-teleki-sandor-es-bem-apo-talalkozasarol/cn/news-20081211-11120555
 
Egyházmegyei nőszövetségi konferencia
Kárpátalja - 2008. október 11-én Feketepatakon került sor az Máramaros-Ugocsa Egyházmegye nőszövetségi konferenciájára, melyet Lőrinczné Molnár Krisztina lelkésznő áhítattal nyitott meg. Az áldott igei szolgálat után Homoki Gábor helyi lelkész köszöntötte a Kanadából érkezett nőszövetségi küldöttséget, akik Pándy Szekeres Dávid és felesége, Szabó Anna kíséretében érkeztek.
http://www.reformatus.com.ua/index.php?m=aktualitas&a=show&i=908

Épüljetek fel lelki házzá!
Kárpátalja - Fiatalokat és időseket, férfiakat és nőtestvéreket vártak november 17. és 21. között a balazséri Béthel Konferencia-központban megszervezett vegyeshétre. Az előadások is azt szorgalmazták – ahogy a hét mottója is: "Épüljetek fel lelki házzá!" (1Pét 2, 5) –, hogy igazi, erős, sziklaszilárd közösségek jöjjenek létre a gyülekezeteinkben.

Szentlélektől ihletett
Kárpátalja - Nincs a világon még egy olyan könyv, melyet ennyi nyelvre lefordítottak volna! Azért íródott, hogy megismerjük belőle Isten lényét, szeretetét, a megváltás csodáját. Rákóczi Ferenc, Rákóczi György, Lorántffy Zsuzsanna naponta olvasták Isten igéjét. Bár ma is olvasnák a vezetők, és Isten tanácsolná őket! – emelte ki beszédében Lőrincz Attila lelkész a Tivadarfalván megtartott Ugocsa megyei vegyeshéten.

Evangelizációs hét Péterfalván
Kárpátalja - A lelki megújulást segítették az evangelizációs alkalmak gyülekezetünkben december első hetében, immár hagyományosan az adventi időszakban. Öröm volt látni, hogy estéről estére zsúfolásig megteltek templomunk padsorai, és hogy a környező falvakból is érkeztek testvérek, dacolva az utazás nehézségeivel, az időjárás viszontagságával. A hét témája a Hegyi Beszéd volt.
 
 

Nincsenek megjegyzések: