2010. december 3., péntek

Nagyvárad-réti református honlap

Honlap a várad-rétieknek

Krónika
2010. december 03.

Internetes oldalt hozott létre a Nagyvárad-réti Református Egyházközség. Pálfi Noémi tiszteletes asszony a Krónikának elmondta: tudomása szerint ez az első nagyváradi református gyülekezet, amely saját weblapot hozott létre.


A www.nagyvaradret.ro címen elérhető oldal elsődleges célja az, hogy a hívek és az egyházközség közötti kapcsolattartást erősítse, és mint megtudtuk, máris igen sikeres. „Eleinte arra számítottunk, hogy főként a fiatalok körében arat majd sikert a kezdeményezés, de aztán az istentisztelet után, amelyen bemutattuk a weblapot, rengeteg idős gyülekezeti tag kereste meg a férjemet, hogy gratuláljon az ötlethez” – meséli Pálfi Noémi.

Férje, Pálfi József lelkipásztor Ráksi Lajos segédlelkésszel együtt már régóta tervezi, hogy a virtuális térben is ismertté és elérhetővé tegye a várad-réti gyülekezeti élet híreit. A honlapon máris sok információ található, a mennyiség pedig egyre csak nő. Akit érdekel, visszakeresheti rajta az egyházközség eddigi lelkészeit és segédlelkészeit, illetve megtalálhatja a közelmúlt gyülekezeti alkalmairól készült fénykép- és videofelvételeket is. A gyülekezet történetéről, a templom építéséről is mindent megtudhat, aki ellátogat az oldalra.

A honlapról egy kattintással az egyházközség által működtetett Csillagocska Alapítvány oldalára juthatunk. Itt az óvodáról, a gyermeknéptánc-csoportról, különböző rendezvényekről, de még a nemrég alakult Váradi Dalnokok férfikarról is olvashatunk. A honlapnak a címe www.csillagocskaalapitvany.ro.




Nincsenek megjegyzések: