2008. november 13., csütörtök

lapszemle 2008.11.13.

Közlemény
Nagyvárad - 2008. november 7-én a Királyhágómelléki Református Egyházkerület, valamint Tõkés László nagyváradi Európai Parlamenti Irodája szervezésében, Templom és Iskola címmel ökumenikus tanügyi konferenciára került sor Nagyváradon, az egyházi iskolák államosításának 60. évfordulója alkalmából.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/266-2008-11-13/266-6.pdf
 
Előadás a szenvedélybetegségekről
Nagyvárad - A Lorrántffy Zsuzsanna Református Gimnázium dísztermében érdekes előadásra gyűltek össze csütörtök délben a diákok.

"Hisz nekünk királyunk volt"
Bihar megye – Vasárnap délután Hegyközszentimrén fejeződött be az a több napos eseménysorozat, mellyel Szent Imre herceg emléke előtt tisztelegtek. Az ünnepségen közreműködött a Berettyó partra már "haza járó" Dévai Nagy Kamilla is.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/hisz-nekunk-kiralyunk-volt/cn/news-20081112-03335926
 
Kiállnak a lelkésztársuk mellett
Szatmár megye - Lelkésztársai kiállnak a tamásváraljai lelkész mellett, akinek megrongálták az autóját.
 
Un piroman a incendiat trei gospodarii din Tamaseni
Un piroman ramas neidentificat a provocat trei incendii in noaptea de marti spre miercuri in satul Tamaseni din comuna Batarci, provocand pagube in valoare de 37.000 lei.

Testvérgyülekezeti kapcsolat (Galéria)
Kárpátalja - A tiszta és önzetlen barátság legyőzi a határokat, és embereket tesz testvérré. Ezt bizonyítja a beregardói és a tatabánya-bánhidai református gyülekezet évek óta tartó kapcsolata.
http://www.karpatinfo.net/article79431.html
 
KIKAPCS programon a beregi gimnazisták
Kárpátalja - A közelmúltban, az egyik hétvégén, a Nagyberegi Református Líceum diákjai nyakunkba vettük az erdőt és elindultunk a nem túl közeli Beregi hegyre. Mentünk erdőn és mezőn, de legfőképpen pocsolyatócsákon keresztül, míg elértük áhított célunkat.
 
 
 

Nincsenek megjegyzések: