2008. november 5., szerda

Katolikus-muzulmán fórum Rómában

A katolikus-muzulmán fórum első szemináriuma



Amint korábban többször hírül adtuk, november 4. és 6. között kerül sor a katolikus-muzulmán párbeszéd továbbépítésében rendkívüli jelentőségű szemináriumra, melyet nagy várakozás előzött meg.

A 138 muzulmán értelmiségi által aláírt nyílt levél (2007. október), valamint XVI. Benedek pápa erre adott válasza tükrében a levél aláíróinak küldöttsége és a Vallások Közti Párbeszéd Pápai Tanácsát képviselő delegáció tárgyalt a Vatikánban 2008. március 4-én és 5-én. A találkozó résztvevői megegyeztek, hogy létrehozzák a „Katolikus-muzulmán fórumot”, és ennek első szemináriumát november 4. és 6. között rendezik meg.

Az összejövetelen mindkét fél részéről 29 szakértő vesz részt. A szeminárium témája: „Isten szeretete, a felebarát szeretete”. Az első nap a „Teológiai és spirituális alapok”, a második az „Emberi méltóság és kölcsönös tisztelet” kérdésével foglalkozik.

November 6-án az általános kihallgatás után nyílt ülés lesz a Pápai Gergely Egyetemen,a szeminárium zárónyilatkozatát itt mutatja majd be egy katolikus és egy muzulmán szakértő – írja a Radio Vaticana.

Magyar Kurír


Katolikus-muzulmán fórum Rómában

„Párbeszédre vagyunk ítélve”– interjú Jean-Louis Tauran bíborossal, a római katolikus-muzulmán fórumról

Nincsenek megjegyzések: