2008. november 11., kedd

lapszemle 2008.11.11.c.

Értékmegőrzés és értékteremtés a református egyházzenében
Kolozsvár - Egyházzenei konferencia a BBTE Református Tanárképző Karának Zenepedagógia Tanszékén 2008. november 13-14-én
 
A dramatizáló homiletika avagy az igehirdetés forradalma
Bihar megye - November 11-én, kedden Biharszentjánoson került sor a Bihari Református Egyházmegye Lelkészértekezletének soron következő gyűlésére. Az istentiszteletet követően előadások és hozzászólások hangzottak el.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/a-dramatizalo-homiletika-avagy-az-igehirdetes-forradalma/cn/news-20081111-02182440

Jótékonysági rendezvény
Szatmár megye — "Egymás terhét hordozzátok, úgy töltsétek be a Krisztus törvényét" (Galata 6:2) a mottója annak a november 23–án megrendezésre kerülő rendezvénynek, amelyet egy beteg gyermek megsegítésére szerveznek.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/jotekonysagi-rendezveny/cn/news-20081111-03353594

Emlékezzünk együtt!
Kárpátalja - A Kárpátaljai Református Egyház emlékművet állít a szovjet diktatúra idején mártírhalált halt, börtönt szenvedett és egy időre tisztségüktől megfosztott lelkipásztoraink emlékére. Az alkotás a Beregszászi Püspöki Hivatal kertjében kerül felállításra.
http://www.karpatinfo.net/article79282.html

Testvérgyülekezeti kapcsolat
Kárpátalja - Az elmúlt vasárnap Tatabányán olyan lelkészházaspárt iktattak be, akik itt Kárpátalján szolgáltak: az Erdélyből származó Szilágyi Sándor és a badalói születésű Balogh Hajnalka korábban a beregújfalui gyülekezet lelkipásztorai voltak.
 
I. Szepsi Szüreti és Borfesztivál
Felvidék - A szombati fesztivál keretén belül emlékeztek meg Szepsi Laczkó Máté református prédikátorról, az aszúbor feltalálójáról, aki Lorántffy Zsuzsanna fejedelmasszonyt is megajándékozta a nedűvel 1631-ben.
 
 

Nincsenek megjegyzések: