2008. november 4., kedd

lapszemle 2008.11.03.

Egy haranggal több hirdeti…
Arad - Ma délelőtt az arad-belvárosi református templom előtt 10 órakor összegyűlt nagy-számú hívek, illetve az előtérben felállított asztalon a csörlőre, kötelekre rögzített, felhúzásra előkészített új harang előtt Baracsi Levente lelkész köszöntötte az egybegyűlteket, akiknek Baracsi István, bihar-szentjánosi nyugalmazott lelkipásztor a harang küldetéséről tartott magvas beszédet.
http://www.nyugatijelen.com/hitelet/egy_haranggal_tobb_hirdeti.php
 
A Szentírást népszerűsítik (képekkel)
Szatmár - Romániai körútján Szatmárnémetibe is megérkezett a kereszténység szent könyvét népszerűsítő „Bible Mobil" elnevezésű német bibliabusz.

A bibliás fejedelem szobránál
Bihar megye - A reformáció ünnepe alkalmából pénteken délután ünnepi istentiszteletet tartottak a mihályfalvi református templomban. Ezt követően a gyülekezet a főtérre vonult megkoszorúzni Bocskai István fejedelem szobrát.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/257-2008-11-3/257-1.pdf

Új ravatalozó Mihályfalván
Bihar megye - Amint a nyár folyamán már arról beszámoltunk, az érmihályfalvi református gyülekezet új ravatalozót épített.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/257-2008-11-3/257-5.pdf

A leuveni küldöttgyűlésről
Az Európai Egyházak Konferenciájának Egyház és Társadalom Bizottsága a belgiumi Leuvenben tartott küldöttgyulést 2008. október 20-22-én. Az egyházak szerepe a közéletben címmel megrendezett értekezleten az európai egyházak mintegy ötven küldötte vett részt.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/257-2008-11-3/257-5.pdf (ugyanott)

A kárpátaljai iskolák megszűnéséről a reformáció emlékünnepén
Nagyvárad - Fábián Zán István kárpátaljai püspök hirdetett igét október 31-én, a reformáció emlékünnepén a nagyvárad-újvárosi református templomban. A megemlékezésen jelen volt az egyházkerület püspöke, Tokés László európai parlamenti képviselő, valamint számos lelkipásztor Nagyváradról és vidékről.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/257-2008-11-3/257-5.pdf (ugyanott)
 
 

Nincsenek megjegyzések: