2012. február 10., péntek

Napi szemle 2012.02.10.

Egyiptom keresztényei, a koptok | Magyar Kurír

A Körmendi KÉSZ szervezésében február 7-én Gyürki László pápai prelátus, nyugalmazott körmendi plébános tartott előadást Egyiptomi kopt keresztényeiről. A Martineus című szombathelyi egyházmegyei lapban Bedőcs Gyula írt összefoglalót.

http://www.magyarkurir.hu/node/38533

Népszabadság - Vállalkozópapok, sörfőző szerzetesek

Csehország. Új helyzetre készülünk – közli beszélgetésünk legelején a prágai érsekség közgazdásza, Karel Stícha. – Több mint két évtizedes vita után a prágai kormány már jóváhagyta, s remélhetően a képviselők is megszavazzák a tizenhét cseh egyház és a szerzetesrendek kárpótlását.

http://nol.hu/kulfold/20120209-vallalkozopapok__sorfozo_szerzetesek

Népszabadság - A Mazsihisz és a Hit Gyülekezete közös alapítványa

Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítványt hoz létre a keresztény-zsidó párbeszéd erősítésére a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Hit Gyülekezete.

http://nol.hu/belfold/a_mazsihisz_es_a_hit_gyulekezete_kozos_alapitvanya

Lemondott a hitgyülis óvodavezető | barikád.hu

Információink szerint szerdán lemondott Szentpályné Mudri Margit. Az óvoda vezetője a Hit Gyülekezetébe történő belépésre próbálta beosztottját kényszeríteni.

http://barikad.hu/lemondott_hitgy%C3%BClis_%C3%B3vodavezet%C5%91-20120209

Az emberiség jövője - P. Szabó Ferenc SJ jegyzete Planetizáció és globalizáció

Milyen jövő vár az emberiségre?– ez a kérdés a mai világválság idején élesebben vetődik fel, mint a múlt század derekán, a II. világháború végén, a Hirosimára és Nagaszakira ledobott atombombák pusztításai után. 1946-ban, kiindulva az Arizonában történt, villámfényű atombomba-robbantás híréből, Teilhard de Chardin jezsuita tudós és gondolkodó leírta eszmélődését: „Néhány reflexió az atombomba lelki visszhangjáról” címmel.

http://www.oecumene.radiovaticana.org/ung/Articolo.asp?c=561977

Nincsenek megjegyzések: