2011. október 13., csütörtök

Októberi istentiszteletek a közszolgálati TV-ben

http://karpatinfo.net/sites/default/files/imagecache/focikk/kepek/11/kulfold/duna-kriza-janos-foldjen-unitarius-istentisztelet-kozvetitese-nagyajtarol/nagyajta.jpg

  • Október 16. A Kovászna megyei Nagyajta Erdély egyik legnagyobb múltú települése. A falu fele az unitárius vallást követi. A közszolgálati csatorna stábja az őszi hálaadás ünnepére látogatott Nagyajtára. A hívek e napon hálájukat és köszönetüket fejezik ki a Teremtőnek a termésért, a mindennapi kenyérért és az életért. A jeles napnak különös jelentőséget adott, hogy a falu ebben az évben ünnepli első írásos említésének 800. évfordulóját. Az istentiszteletnek a XV. században épült erődtemplom adott otthont. Fekete Levente lelkész igehirdetését a fizikai lét és az öröklét köré csoportosította. (Duna 10.00 óra - magyarországi idő)
  • Október 23., római katolikus szentmise közvetítése a Recski Nemzeti Emlékhelyről. A szentmisét Kuklay Antal nyugalmazott plébános mutatja be, a Mindszenty per egykori másodrendű vádlottja, aki az ötvenes években maga is megjárta Rákosi börtöneit (m1 11.00)
  • Október 30., a református istentiszteletet a Duna a drávaszögi Laskóról közvetíti. Ez alkalommal iktatják be hivatalába Csáti Szabó Lajost, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház (HRKKE) nemrégiben megválasztott püspökét. (Duna 10.00)

Nincsenek megjegyzések: