2011. április 8., péntek

Evaluare psihologica inainte de incadrare la Episcopia Ortodoxa a Oradei

Viză pentru slujire de la Episcopie

Bihoreanul
08.04.2011

Episcopia Ortodoxă a schimbat politica de cadre. Preoţii ortodocşi care primesc parohie în judeţ sunt obligaţi să îşi facă control psihologic. Ca să nu mai aibă surprize neplăcute cu slujitorii Bisericii, conducerea a hotărât să îi evalueze înainte de încadrarea pe post.

http://www.ebihoreanul.ro/modules/news/files/16-popa.jpg

Măsura are ca scop demascarea preoţilor cu apucături lumeşti care pot aduce atingere imaginii clerului şi a celor cu înclinaţii rebele, contravenind principiului "ascultării" faţă de şefii ierarhici; a se citi episcopul Sofronie Drincec. Pentru ca Episcopia să aibă garanţia calităţii examinării, preoţii sunt obligaţi să se supună controlului psihologic tocmai în cabinetul psihologului Carmen Dindelegan, sora călugărului Mihail, omul de încredere al episcopului, înaintat de curând în funcţia de arhimandrit.

Astfel, din examinare câştigă toată lumea: cabinetul psihologic clienţi, iar Episcopia date complete despre personalul din subordine. Nu de alta, dar poate preoţii scapă în faţa psihologului lucrurile jenante pe care au uitat să le împărtăşească duhovnicului...

Nincsenek megjegyzések: