2011. június 10., péntek

Az apostol (film)


Az apostol
(The Apostle)
színes, feliratos amerikai film, 134 perc
1997

Írta és rendezte: Robert Duvall
Szereplők:
Robert Duvall (Euliss 'Sonny' Dewey)
Farrah Fawcett (Jessie Dewey)
Billy Bob Thornton (Bajkeverő)

Eulis 'Sonny' Dewey texasi pünkösdi prédikátor látszólag boldog házasságban él feleségével Jessie-vel, járja az utakat az evangéliumot hirdetve. Amikor kiderül, hogy Jessie-nek Horace, az ifjúsági lelkész személyében szeretője van, leüti Horace-t. Súlyos testi sértés vádjával kezdik körözni, ő pedig Louisianába menekül…

A rendező, Robert Duvall olyan filmek mellékszerepeit játszotta el, mint a Ne bántsátok a feketerigót!, A keresztapa, az Apokalipszis most, de pl. ő alakította a címszerepet az 1992-es Sztálin című minisorozatban is.

Duvall szándékosan törekedett arra, hogy kerülje a prédikátorok hollywoodban gyakori karikatúraszerű ábrázolását és 13 évig készült a filmre. Kutatásainak, személyes „gyűjtőkörútjainak” és a filmben szereplő amatőr színészeknek köszönhetően dokumentarista hitelességgel képes bemutatni egy ma már eltűnőben lévő vallási szubkultúrát, a valaha a „szegényember keresztyénségeként" létező pünkösdi hitet, ugyanakkor alakításával egy „küldetéses”, istenfélő életet élő, de felindulásában gyilkossá váló ember történetét tárja elénk.

Letöltési adatok a megjegyzésekben


2 megjegyzés:

Stud. Theol. írta...

692 MB AVI letöltése:
http://www.megaupload.com/?d=1H9X5SL3
http://www.megaupload.com/?d=OHHXARBZ
http://www.megaupload.com/?d=IMDU8D23
http://www.megaupload.com/?d=3ZAKD30M

fajoati írta...

Eme eltűnő félben lévő vallási szubkultúrának világszerte 5-600 millió képviselője van. Őket nevezzük pünkösdi-karizmatikus, avagy "pünkösdi" hívőknek. Ha jól tudom ez az egyházi mozgalom az Amerikai Egyesült Államokban is köszöni szépen jó egészségnek örvend.