2013. március 26., kedd

Nagy kalandozások - Történetek a Bibliából (rajzfilm-sorozat)



Nagy kalandozások - Történetek a Bibliából: Teremtés
(szinkronos rajzfilm)
(1987)
Rendezte: William Hanna, Joseph Barbera

In the land of Nod, just east of Eden, a master storyteller relates the story of Genesis. He tells of the spirit of God moving over the waters, of the creation of all plants and animals, and of their naming by Adam. He tells of the creation of Eve. Then Adam and Eve disobey God's command and eat of the forbidden fruit. For their disobedience, God expels Adam and Eve from the Garden of Eden. To the children listening, the story is a lesson in the danger of disobeying God's will. The storyteller reminds them that Genesis means "The Beginning." And for all mankind, for all the ages, this is just the beginning. "The Creation" is one in a series of Bible episodes seen through the eyes of three young visitors from the 20th Century. THE GREATEST ADVENTURE: Stories From The Bible is produced directly for home video by Hanna-Barbera Productions, the world's leading producer of animated entertainment. 


Nagy kalandozások - Történetek a Bibliából: Jézus születése
(szinkronos rajzfilm)
(1987)
Rendezte: William Hanna, Joseph Barbera
All roads lead to Bethlehem as God fulfills a prophecy and a promise to mankind and a Child is born in a stable beneath a shining star. On a sure-footed donkey, Mary and Joseph make the difficult journey from Nazareth, where Mary will give birth to her son. The Three Magi ride their camels out of distant lands to worship the newborn king. From Jerusalem, mad King Herod sends his Roman legionnaires, mounted on fine horses, to find the Child he fears. And at the bidding of the Angel of the Lord, humble shepherds make their way on foot from their fields and flocks to pay homage to The Christ Child. 'The Nativity' is one in a series of Bible episodes seen through the eyes of three young visitors from the 20th Century. THE GREATEST ADVENTURE Stories From The Bible is produced directly for home video by Hanna-Barbera Productions, the world's leading producer of animated entertainment. 




Nagy kalandozások - Történetek a Bibliából: Dávid és Góliát
(szinkronos rajzfilm)
(David & Goliath - The Greatest Adventure - Stories from the Bible - 1985)
Rendezte: William Hanna, Joseph Barbera

Izrael királysága félelmetes fenyegetéssel néz szembe, amikor a filiszteus hadsereg betör a határon. A támadók élén a hatalmas termetű harcos, Góliát áll, és a behemót párviadalra hívja az izraelieket. A tét óriási: a győztes a rabszolgaság igájába hajthatja a vesztes népét. Góliát negyven napon át újra és újra megismétli a kihívást, de senki sem mer jelentkezni. Végül mégis előlép egy ifjú: Dávid, a pásztorfiú, akinek egyetlen fegyvere egy parittya... és hite Istenben, amely még nagyobb, mint a fölébe tornyosuló ellenfél.



Nagy kalandozások - Történetek a Bibliából: Noé bárkája
(szinkronos rajzfilm)
(Noahs Ark: The Greatest Adventure - Stories from the Bible - 1989)
Rendezte: William Hanna, Joseph Barbera

A föld megtelt erőszakkal és gonoszsággal. A romlottságot büntetendő Isten elhatározza, hogy egy hatalmas özönvízzel mindent eltöröl, és csak egy férfinak Noénak és családjának kegyelmez, mivel egyedül ők tartották tiszteletben az Úr törvényeit. Isten ezért megparancsolja Noénak, hogy építsen bárkát, és minden állatból vigyen magával egy hímet és egy nőstényt. Amikor elkezdődik a bárka építése, Noét és fiait gúnyolják és akadályozzák a bűnös szomszédok ők azonban rendíthetetlenek. Noé hite igazolást nyer, amikor megnyílik az ég, és negyven napon át ömlik az eső a földre, bátorságának és odaadásának igazi próbája azonban még csak most kezdődik.



Nagy kalandozások - Történetek a Bibliából: Mózes
(szinkronos rajzfilm)
(Moses - The Greatest Adventure - Stories from the Bible - 1985)
Rendezte: William Hanna, Joseph Barbera

Az ősi Egyiptomban a rabszolgaság igájába hajtott zsidók szinte teljes reménytelenségben élnek, mígnem olyan vezető emelkedik ki közülük, aki nem fél szembeszállni a fáraóval. A sziklaszilárd hitű férfiú neve Mózes, aki a fáraó gúnyolódása ellenére is tudja: ő egy nagyobb hatalmú királyság, Isten királyságának az erejével bír. Így kezdődik a titáni küzdelem két elszánt férfi között, mely során Mózes egyre pusztítóbb csapásokat mér az egyiptomiakra. A történet drámai csúcspontján Mózes és népe haragos hadsereggel néz farkasszemet, és a szabaduláshoz át kell kelniük a mély tengeren.



Nagy kalandozások - Történetek a Bibliából: A húsvéti történet
(szinkronos rajzfilm)
(The Easter Story - The Greatest Adventure - Stories from the Bible - 1989)
Rendezte: William Hanna, Joseph Barbera

Jézus történetének Márk evangéliuma szerinti megidézése a virágvasárnappal, Jézus Jeruzsálembe való bevonulásával kezdődik, amelyet Krisztus elárulásának, elfogásának, keresztre feszítésének drámája követ, hogy tetőpontját a Megváltó diadalmas feltámadásával és mennybemenetelével érje el. Ez a gazdag színvilágú, gyönyörűen megrajzolt animációs film rendkívüli erővel és érzékenységgel ábrázolja a csodát, amelyet sokan minden idők legnagyobb történetének neveznek.


Nagy kalandozások - Történetek a Bibliából: Jézus csodái
(szinkronos rajzfilm)
(The Miracles of Jesus - The Greatest Adventure - Stories from the Bible - 1989)
Rendezte: William Hanna, Joseph Barbera

A Jézus csodái a Szentföldre kalauzol, ahol az Újszövetség korában egy nép csodák sorozatát élhette át. A naimi özvegy fia, akit Jézus támasztott fel halottaiból, végigvezet az úton, amelyen maga a Megváltó is járt, és közben felidézi Krisztus csodatevéseit. A kánai menyegző, ahol a víz borrá vált, a százados szolgájának meggyógyítása, a vihar lecsendesítése, a kenyérszaporítás, a vízen járás mind-mind megelevenednek ebben a lebilincselő rajzfilmben.

7 megjegyzés:

Stud. Theol. írta...

Dávid és Góliát
http://data.hu/get/6356255/nktb-dg.part1.rar
http://data.hu/get/6356256/nktb-dg.part2.rar
http://data.hu/get/6356257/nktb-dg.part3.rar
http://data.hu/get/6356258/nktb-dg.part4.rar

Stud. Theol. írta...

Noé bárkája
http://data.hu/get/6356271/nktb-nb.part1.rar
http://data.hu/get/6356272/nktb-nb.part2.rar
http://data.hu/get/6356273/nktb-nb.part3.rar
http://data.hu/get/6356274/nktb-nb.part4.rar

Stud. Theol. írta...

Mózes
http://data.hu/get/6356267/nktb-mz.part1.rar
http://data.hu/get/6356268/nktb-mz.part2.rar
http://data.hu/get/6356269/nktb-mz.part3.rar
http://data.hu/get/6356270/nktb-mz.part4.rar

Stud. Theol. írta...

A húsvéti történet
http://data.hu/get/6356259/nktb-ht.part1.rar
http://data.hu/get/6356260/nktb-ht.part2.rar
http://data.hu/get/6356261/nktb-ht.part3.rar
http://data.hu/get/6356262/nktb-ht.part4.rar

Stud. Theol. írta...

Jézus csodái
http://data.hu/get/6356263/nktb-jcs.part1.rar
http://data.hu/get/6356264/nktb-jcs.part2.rar
http://data.hu/get/6356265/nktb-jcs.part3.rar
http://data.hu/get/6356266/nktb-jcs.part4.rar

Stud. Theol. írta...

Teremtés
http://data.hu/get/6378312/nktb-at.part1.rar
http://data.hu/get/6378315/nktb-at.part2.rar
http://data.hu/get/6378318/nktb-at.part3.rar
http://data.hu/get/6378319/nktb-at.part4.rar

Stud. Theol. írta...

Jézus születése
http://data.hu/get/6378320/nktb-jsz.part1.rar
http://data.hu/get/6378322/nktb-jsz.part2.rar
http://data.hu/get/6378323/nktb-jsz.part3.rar
http://data.hu/get/6378324/nktb-jsz.part4.rar