2012. április 27., péntek

Napi szemle 2012.04.27.

Mennyiség és minőség
Több református szellemiségű intézményre lenne szüksége az országnak, többek között erről is szólt püspöki jelentésében Szabó István. Az egyházvezető arra is felhívta a gyülekezetek figyelmét, hogy a szociális, illetve oktatási intézmények átvételekor nagy körültekintésre van szükség.
http://www.parokia.hu/hir/mutat/3440/

Egyházmegyei vezetők tanácskoztak
Idén is megtartották az országos esperes-gondnoki értekezletet. Az egyházmegyei elnökségekből álló informális testület ebben az évben április 25-én Budapesten, a zsinati székházban tartotta tanácskozását.
http://reformatus.hu/mutat/6636/

Jégkorszak az ökumenikus úrvacsorai gyakorlatban
A Kirchenboten svájci egyházi lap körkérdéséből kiderül, hogy az úrvacsora kapcsán „az ökumené jóformán nem létezik". A felmérésben nyolc kanton szerepelt, ahol csak elvétve élnek közösen református és katolikus gyülekezetek a sákramentummal – tudósít a lap április 25-i kiadása.
http://reformatus.hu/mutat/6638/

Biserici vopsite în nuanţe de partid
Sătenii din Conţeşti, Răcari şi Cornăţelu, spun că lăcaşurile sfinte au fost colorate cu bani de la PDL, acesta fiind un „tribut“ plătit de edili către putere.
http://www.adevarul.ro/actualitate/Biserici_vopsite_in_nuante_de_partid_0_687531600.html

Eltűnt a kereszt a Real Madrid lógójáról
A muzulmán és közel-keleti szurkolók miatt eltüntette lógójáról a keresztet a Real Madrid, az egyik legismertebb spanyol fociklub, írja az RT.com.
http://www.magyarkurir.hu/hirek/eltunt-kereszt-real-madrid-logojarol

Nincsenek megjegyzések: