2009. január 16., péntek

The Miracle of Life

Az élet csodája – rövidfilm az interneten


A Catholic Media House által közzétett háromperces kisfilm különleges minőségű ultrahangos és videofelvételek segítségével mutatja be a magzat fejlődését.


Az angol nyelvű film elején két kérdés jelenik meg: „Mikor kezdődik az élet?" és „Ismered az élet csodáját?". A néző a feliratokból megtudhatja, hogy a fogantatás pillanatában új, megismételhetetlen DNS alakul ki, amely meghatározza a születendő gyermek testi tulajdonságait: nemét, szem- és hajszínét; s hogy a magzat szíve már 22 nappal a fogantatás után dobogni kezd, amikor sok anya még nem is tudja, hogy várandós.

A 11 hetes magzat már mosolyog, ráncolja a homlokát, mozgatja az ujjait. A filmen látható m agzat szopja az ujját, s a feliratból kiderül: határozottan észrevehető, hogy a jobb vagy a bal hüvelykujját szereti jobban. A 13 hetes magzat már érzékeny a hangokra, és megnyugtatja édesanyja szívverése. A film ezután szentírási szakaszokat idéz: „Mielőtt megalkottalak anyád méhében, már ismertelek; mielőtt megszülettél volna, kiválasztottalak" (Jer 1,5), „Szemed már látta tetteimet, s könyvedben mind felírtad őket. Meghatároztad napjaimat, mielőtt még egy is megjelent belőlük" (Zsolt 139,16). Végül két rövid felirat jelenik meg: „A gyermek Isten áldása" és „Válaszd az életet!"


A Catholic Media House honlapján az áll, hogy a cég az új evangelizációt és az evangéliumi remény továbbadását kívánja szolgálni modern eszközökke l. „Igyekszünk az Egyház Tanítóhivatalához és a Szentatyához hűséges, katolikus anyagokkal segíteni a püspökök, papok, szerzetesek, diakonusok, katekéták, tanárok, ifjúsági vezetők munkáját, akik ily módon – hittanórákon, táborokban, kurzusokon stb. – a megkereszteltek újraevangelizálásának, nevelésének szolgálatába állíthatják a médiát – írja a CNA. (Magyar Kurír)



Lassú internet-kapcsolattal rendelkezők letölthetik későbbi megtekintésre:
http://www.catholicmediahouse.com/files/multimedia/24216.flv
Megtekinthető a Riva FLV Player programmal.



Nincsenek megjegyzések: