2009. január 30., péntek

lapszemle 2009.01.30.

Imaheti alkalmak
Bihar megye - Magyarkakucs, Élesd
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/22-2009-1-29/22-2.pdf

A cél az egységes egyház
Kárpátalja - A Generális Konvent Alkotmányának ismertetése volt a fő témája a Kárpátaljai Református Egyház tanácskozó közgyűlésének, amelyen elfogadták a lelkészszentelés és a léviták szolgálatba állításának időpontját is.
http://www.karpatinfo.net/article84834.html

Biserica adventista din Tg. Ocna a fost jefuita
Aautori necunoscuti au sustras din incaperile bisericii mai multe bunuri electronice, constand in statie de amplificare, boxe audio, receiver pentru antena satelit , un videoproiector, precum si bunuri de menaj, valoare prejudiciului fiind de aproximativ 6.000 lei.
http://www.observatordebacau.ro/2009/01/29/biserica-adventista-din-tg-ocna-a-fost-jefuita.html
 
S-au furat potirul si sfantul disc dintr-o biserica prahoveana
Forfota mare printre credinciosii unei parohii prahovene. La Hatcarau, hotii au furat din biserica podoabele cu care locanicii se mandreau. Au disparut potirul si sfantul disc, ambele aurite si abia restaurate, trusa de impartasanie, dar si banii din cutia milei. (video)
http://tvr.ro/articol.php?id=56760&c=47

Pistoale din al doilea razboi mondial, gasite intr-o biserica
* descoperirea a fost facuta la Silistraru, in timpul unor lucrari de renovare a lacasului de cult * cele doua pistoale aveau cartuse in incarcatoare, unul dintre ele fiind chiar armat
http://www.obiectivbr.ro/index.php?pagina=single&id=0000025208&domeniu=Local
 
Precizare a Biroului de Presa al Patriarhiei Romane in legatura cu problema paşapoartelor biometrice
In legatura cu opiniile exprimate in dezbateri publice şi pe diferite site-uri referitoare la problema paşapoartelor biometrice, precizam urmatoarele:
http://www.basilica.ro/ro/stiri/precizare_a_biroului_de_presa_al_patriarhiei_romane_in_legatura_cu_problema_pasapoartelor_biometrice.html
 
 

Nincsenek megjegyzések: