2009. november 17., kedd

Florian Bichir: Du-te la manastire, Prea Sfintite!

FLORIAN BICHIR: Du-te la mănăstire, Prea Sfinţite!

http://www.evz.ro/template/images/sigla.jpg

Evenimentul Zilei
Duminică, 15 Noiembrie 2009

http://www.evz.ro/pictures/articles/normal/ff4be09875590f1dcadb374f61b835e3.jpg

Biserica suferă de o criză de imagine. Şi nimeni nu ştie sau nu pare că vrea să o gestioneze.

Un călugăr a fost filmat - de partenerul său - în timp ce făcea sex în chilia sa. De aici s-a deschis o adevărată Cutie a Pandorei. S-au dat comunicate că presa loveşte în Biserică, că trusturile străine au interes în a ataca ortodoxia…Nimeni nu a dorit să vadă purul adevăr. Cine l-a călugărit pe smintit? Cine l-a tuns şi l-a îmbrăcat în chipul îngeresc al călugărului? Marele isihast, Prea Sfinţitul Varsanufie! Care de zile în şir acuză presa, face speculaţii, desenează scenarii, doar, doar va scăpa din aceasta mizerie care îl priveşte personal.

Toată lumea din Biserică ştie cum a ajuns profesoraşul de la Seminar episcop. L-au lăsat în pace sperând că îşi va vedea de lungul nasului. Sub păstorirea veşnicului de pomenire PF Teoctist, PS Varsanufie s-a simţit ca peştele în apă. Nu-l verifica nimeni, făcea ce dorea. Teroriza preoţi, muta şi hirotonea pe cine voia el. Aşa a ajuns şi Sfânta Mănăstire „Radu Vodă” o insulă în marele ocean al ortodoxiei.

Sminteala vicarului cu aere de sfânt era ştiută încă din 2000, când îl înjura ca la uşa cortului pe Mitropolitul Moldovei, ÎPS Daniel. După ce acesta a fost ales Patriarh, s-a prosternat cu ipocrizie la picioarele noului Şef. În ascuns însă, avea grijă de sindicatul preoţilor şi încuraja mişcările schismatice. Schismatici care i-au adus şi un fragment din moaştele Sfântului Nectarie. Nici astăzi Prea Sfinţitul nu are o hârtie canonică conform căreia ce ţine el în argint ar fi moaştele Sfântului Nectarie. În schimb, dă binecuvântări şi scrie în prefaţele cărţilor că s-a rugat la Dumnezeu şi, a doua zi, un mitropolit grec i-a adus la uşa chiliei sale moaştele.

Revenind, trebuie spus că principalul vinovat al acestui scandal este PS Varsanufie. El i-a fost duhovnic tânărului călugăr, el l-a făcut ieromonah şi tot el l-a promovat ca protosinghel la Catedrala Patriarhiei. Dacă ştiai Prea Sfinţite - şi ştiai - apucăturile acestui puşti, de ce ţi-ai bătut joc de Patriarh? Chiar nu te mustră conştiinta? L-ai pus într-o postură jenantă pe Prea Fericitul, iar acum încerci să te speli pe mâini ca Pillat din Pont. Ba, mai mult, susţii, în nemernicia Sfinţiei Tale, că Bichir e de vină. Că el a orchestrat totul. Ai umplut Dealul Patriarhiei de minciuni. Am făcut eu sex cu ucenicul tău? Ce campanie? Cine este de vină? Nu cumva Sfinţia Ta?

Ştii prea bine ce ai în ogradă şi pe cine ai încurajat. E adevărat proverbul câinii latră şi caravana trece, dar de data aceasta, Prea Sfinţia Ta, ai făcut-o lată. Dacă aveai onoare, ceea ce este exclus - având în vedere minciunile şi sce nariile pe care le citeşti -, te retrăgeai la mănăstire. Cu ce tupeu te duci şi te uiţi în ochii Prea Fericitului când Sfinţia Ta l-ai strânge de gât? Mai am un pic de răbdare, nu cred că o să fac bătături pe inimă. Aştept un gest de onoare. Dacă nu, vom mai vorbi despre cabluri de telefon, copii din Seminar, oameni puşi să îl înjure pe Patriarh, despre unchiul Sfinţiei Tale şi altele. Sunt atâtea, Sfinţia Ta… E timp pentru toate!


Precizare: CUI SLUJEŞTE ÎN REALITATE DOMNUL FLORIAN BICHIR?

http://www.basilica.ro/_layouts/images/header_07.jpg

Basilica

Patriarhia Română consideră calomnioase opiniile exprimate la adresa unui ierarh al Bisericii Ortodoxe Române de către domnul Florian Bichir în articolul intitulat „Du-te la mănăstire, Preasfinţite” - publicat în cotidianul Evenimentul Zilei din 15 noiembrie 2009 -, deşi jurnalistul respectiv se pretinde a fi un credincios al acestei Biserici.

Ca atare, editorialul publicat în cotidianul Evenimentul Zilei din 15 noiembrie 2009 şi alte materiale de presă apărute în ultima vreme sub semnătura domniei sale în Libertatea, ne fac să ne întrebăm cui slujeşte în realitate domnul Florian Bichir?

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE



Nincsenek megjegyzések: