2009. február 20., péntek

lapszemle 2009.02.20.

Szilágyi Domokos egyházmegyei szavalóverseny
Szatmár megye — Batizon, április 25–én, 9 órai kezdettel Szilágyi Domokos egyházmegyei szavalóversenyre kerül sor. A szervezők a szavalóversennyel olyan hagyományt szeretnének teremteni, amely feléleszti és fenntartja az ifjúságban a Szilágyi Domokos költészete iránti érdeklődést.
http://www.erdon.ro/hirek/news-erdely/cikk/szilagyi-domokos-egyhazmegyei-szavaloverseny/cn/news-20090219-09351054

Imahét Erdõgyarakon
Bihar megye - Február 23. - március 1. között református imahét lesz Erdõgyarakon.
PDF: http://reggeliujsag.ro/data/41-2009-2-20/41-2.pdf

Presbiteri konferencia Borzsaván
Kárpátalja - Mi, gáti presbiterek megköszönjük ezt az áldásos alkalmat elsősorban Istennek,és ugyanakkor a konferencia szervezőinek és igehirdetőinek. Mi, a Gáti Református Egyházközség presbiterei 2009 február 14-én részt vettünk azon a presbiteri konferencián, amely a borzsovai református templomban volt megtartva. Ez a konferencia az első alkalma volt annak a sorozatnak, amelyen arra a kérdésre kerestük a választ: „Miért jó reformátusnak lenni?"
http://www.reformatus.com.ua/index.php?m=aktualitas&a=show&i=1191
 
Parlamentarii care au "daruit" bisericile vor fi pomeniti in rugaciuni
Sumele mari de bani cerute de parlamentari pentru bisericile din propriile circumscriptii nu reprezinta altceva decat datoria deputatului sau a senatorului pentru comunitatea care l-a trimis in Parlament, considera Biserica.
http://www.gandul.info/politica/parlamentarii-care-au-daruit-bisericile-vor-fi-pomeniti-in-rugaciuni.html?3928;3961552
 
Cand Biserica este sprijinita de catre Stat, ea poate sa ajute mai mult poporul
Referitor la opiniile exprimate in presa despre fonduri mai mari comparativ cu anul trecut alocate Bisericii Ortodoxe Romane in proiectul bugetului de Stat pe 2009, aflat in dezbatere parlamentara, in contextul crizei economice, facem urmatoarele precizari:
http://www.basilica.ro/ro/stiri/cand_biserica_este_sprijinita_de_catre_stat_ea_poate_sa_ajute_mai_mult_poporul.html
 
Ortodoxia, la rascruce. Traim oare vremurile Apocalipsei?
Miercurea viitoare, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane va discuta si-si va face cunoscuta pozitia referitoare la problema cipurilor biometrice si a fatidicului numar al Fiarei, 666, care au adus ingrijorare in randurile credinciosilor nostri. Biserica Ortodoxa Bulgara este pe punctul de a se scinda.
http://www.gardianul.ro/Ortodoxia,-la-rascruce.-Traim-oare-vremurile-Apocalipsei-s129986.html
 
IPS Bartolomeu ii cere lui Basescu sa scoata "diavolul" din pasapoarte
Sinodul Mitropolitan al Clujului ii cere sefului statului sa garanteze drepturile si libertatile constitutionale ale romanilor in disputa cipurilor biometrice.
http://www.cotidianul.ro/ps_bartolomeu_ii_cere_lui_basescu_sa_scoata_diavolul_din_pasapoarte-74106.html
 
Sinodul Clujului considera cipul biometric o ofensa la adresa poporului roman
Sinodul Mitropolitan al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului a dat ieri un comunicat in care se arata: Luand act de reactiile unor medii monahale si teologice fata de introducerea sistemului de supraveghere biometrica in Romania, considera ca acestea sunt indreptatite, ele urmand insa sa fie supuse unor analize si nuantari, atat la nivelul Sinoadelor locale, cat si la acela al Sfantului Sinod plenar.
http://www.gardianul.ro/Sinodul-Clujului-considera-cipul-biometric-o-ofensa-la-adresa-poporului-roman-s129985.html

Doi homosexuali se lauda ca au fost casatoriti de catre un preot ortodox!
Biserica este in centrul unui scandal mediatic, dupa ce doi homosexuali s-au laudat ca au fost cununati religios, chiar de catre un preot ortodox. Celebrul travestit Alexandra Bordas a acceptat cererea in casatorie facuta de noul sau iubit, Alexandru, un tanar de 19 ani, student la Drept. Culmea e ca cei doi sustin ca ceremonia a fost oficiata contra sumei de 150 de euro de catre un preot dintr-un sat din Oradea. Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane, prin vocea purtatorului sau de cuvant, preotul Constantin Stoica, neaga vehement intreaga poveste.
http://www.curentul.ro/2009/index.php/Actualitate/Doi-homosexuali-se-lauda-ca-au-fost-casatoriti-de-catre-un-preot-ortodox.html 
 
 

Nincsenek megjegyzések: